BANANAI MEDUJE

Ingridientai:
Tešlai:
80 g miltų,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
14 šaukštelio kepimo miltelių,
150 ml vandens,
1 kiaušinio baltymas,
1 šaukštelis sezamo aliejaus,
4 bananai,
2 taukštai sezamo sėklų,
žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus kepimui,
5 šaukštai medaus,
1 citrinos sulčių.
Gaminimas
Dubenėlyje sumaišome miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Maišydami pamažu supilame vandenį, kiaušinio baltymą ir sezamo aliejų. Bananus nulupame, supjaustome į 8 vienodus gabalėlius. Plokščioje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies be riebalų pakepiname sezamo sėklas, kol šiek tiek paruduos. Kepdami keptuvę retkarčiais pakratome, išimame sezamo sėklas, atvėsiname. Kepimo inde įįkaitiname aliejų, bananų gabalėlius pamirkome įį teššląą ir verdame įįaliejuje 3-4 minutes, ąkol jie įgaus &#č353;šviesiai rusvą atspalvį. Kžiaurasamčiššu išgriebiame ir padedame ant popierinėės servetėėėlės, kad susigertųų riebalai. Puode ųųmaišydami pakaitiname medų su citrinos sultimis ir užpilame ant baėnanų. Pabarstome sezamo sėklomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!