Baltymų tortas su uogomis

Ingridientai:
6 kiaušinių baltymai,
350 g cukraus,
šaukštelis baltojo vyno acto,
2 šaukšteliai miltų.

Papuošti:
indelis purškiamosios grietinėlės,
vasaros uogų: gervuogių, serbentų, braškių, mėlynių,
cukraus pudros.
Gaminimas
Į didelį indą supiltus kiaušinių baltymus rankiniu plakikliu išplakti iki standumo. Berti po šaukštą cukraus, išplakti, berti kitą šaukštą ir t.t., kol visas cukrus bus įplaktas. Į baltymų masę atsargiai įmaišyti actą ir miltus.

Skardą iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais. Ant jos sukrėsti baltymų masę ir šaukštu suformuoti gražų kauburį. Jo viršuje padaryti duobutę (uogoms sudėti).

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 5 min.Tada karštį sumažinti iki 130°C ir džiovinti masę dar 1-1,5 val. Orkaitę išjungus, kepinį palikti joje aušti valandą (galima ir per naktį). Kai pyragas visiškai atvės, jį išimti ir padėti ant lėkštės. Viršų apipurkšti plakta grietinėle, ant jos sudėti uogas ir pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!