Baltojo šokolado pyragas

Ingridientai:
180 g sviesto,
150 g kapoto baltojo šokolado,
200 g rudojo cukraus,
250 ml pieno,
6 šaukštai kukurūzų sirupo,
300 g paprastų kvietinių miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 kiaušiniai, lengvai suplakti,

Baltojo šokolado kremas:
125 ml tirštos grietinėlės,
350 g kapoto baltojo šokolado.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 23 cm skersmens atidaromą formą.

Didelėje keptuvėje sumaišykite sviestą, šokoladą, rudąjį cukrų, pieną ir kukurūzų sirupą ir kaitinkite virš mažos ugnies iki vientisos masės. Neužvirinkite. Padėkite į šalį ataušinti. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Po vieną sudėkite kiaušinius, kaskart suplakdami. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, arba kol į papločio vidurį trumpam įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas. Atvėsinkite paplotį skardoje 10 minučių. Atlaisvinkite ir nuimkite formos šonus. Apverskite kepinį ant grotelių. Nuimkite formos dugną ir iki galo atvėsinkite.

Baltojo šokolado ir grietinėlės kremas: Mažoje keptuvėje ant mažos ugnies užkaitinkite grietinėlę, bet neužvirinkite. Į didelį dubenį sudėkite šokoladą. Supilkite grietinėlę ant šokolado ir maišykite, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa. Atšaldykite šaldytuve, kol mišinys sutirštės ir taps lengvai užtepamas, apie 30 minučių, kaskart pamaišydami. Užtepkite kremu kepinio viršų ir šonus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!