Baklažanai aliejuje
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
5 kilogramams baklažanų reikia 200 g svogūnų,
400 g morkų,
200 g salierų šaknų,
petražolių lapelių ir krapų
800 ml aliejaus.
Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens. Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 minučių. Išgriebti iš aliejaus baklažanai dedami į 500 ml talpos stiklainius, sluoksniuojami su svogūnų žiedais, morkomis, salierų gabaliukais, susmulkintomis petražolėmis. Užpilami aliejumi, kuriame kepė. Stiklainiai tuoj pat sandariai uždaromi ir 15 minučių sterilizuojami.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!