Avienos maltiniai

Ingridientai:
1/2kg avienos,
2 riekelės pyrago,
1—2 svogūnai,
1 kiaušinis (nebūtinai),
3 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos,
1 šaukštas taukų kepti,
1 stiklinė svogūnų padažo (žiūrėti "Padažai").
Gaminimas
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai, pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min karštoje orkaitėje, sudedami į pakaitintą pusdubenį ir užpilami svogūnų padažu. Atskirai patiekiama karštų troškintų burokėlių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!