Aviečių putėsiai

Ingridientai:
6 porcijos

650 g aviečių,
230 g raudonųjų serbentų,
140 g vanilinio cukraus,
8 riekės padžiuvusio batono,
3 šaukštasi aviečių likerio,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
uogų ir mėtų šakelių papuošti.
Gaminimas
Uogas ir vanilinį cukrų suberiame į puodą ir užkaičiame, nustatę mažą kaitrą. Pakaitiname 4-5 minutes, kol ištirpsta cukrus, o iš uogų pradeda išsiskirti sultys. 2-3 šaukštus sulčių įpilame atskirai. Sudedame sutrupintą batoną ir maišome, kol masė tampa vientisa. Įpilame likerio, sumaišome.

Masę sukrečiame į pudingo formą, paslegiame ir 12 valandų laikome šaltai. Formą trumpam panardiname į šaltą vandenį. Paskui putėsius išvožiame. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir uogų sultimis. Putėsius papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtų šakelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

LorenzoTeave 2023-05-23 11:59:11
sdfdgreteEQ456578tgf=