Aštri vištiena tešloje
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1/2 kg vištienos filė;
aliejaus.
Tešlai: 3 šaukštai miltų;
kiaušinis;
2 šaukšteliai maltų raudonųjų paprikų;
po 1-1/2 šaukštelio maltų česnakų ir imbierų;
žiupsnelis druskos.
Padažui: saldžioji paprika;
aliejaus;
stiklinė natūralaus jogurto;
2 šaukšteliai sojų padažo;
2 šaukšteliai citrinų sulčių;
šaukštelis aštriųjų prieskonių mišinio;
druskos.
Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite persijotus miltus, raudonąsias paprikas, česnakus, imbierus ir druską. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į tešlą sumerkite vištienos kubelius ir palikite pastovėti 4 valandas. Tešloje pamirkytus vištienos kubelius sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite, kol apskrus. Iškepusius laikykite šiltai.
Papriką padalinkite pusiau ir išskobkite. Tada numazgokite ir suraikykite plonais šiaudeliais. Juos berkite į karštą aliejų ir pakepinkite. Tuomet supilkite jogurtą, pagardinkite aštriaisiais prieskoniais, pasūdykite ir išmaišykite. Į padažą sudėkite iškeptą vištieną ir pakaitinkite dar 4-5 minutes. Paskui paskaninkite citrinų sultimis, sojų padažu ir išmaišykite. Papuoškite melisų lapeliais ir patiekite.
Tinka vartoti su: Puošti: šviežių melisų lapelių.Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!