Apelsinų pyragas

Ingridientai:
250 g sviesto;
225 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. apelsinų likerio;
3 kiaušiniai;
4 tryniai;
100 g miltų;
2 apelsinų tarkuotos žievelės;
1 citrinos tarkuota žievelė;
1 valg. š. citrinų sulčių;
100 g krakmolo;
½ pak. kepimo miltelių;
100 g nuluptų maltų migdolų;
100 g smulkiai supjaustytų apelsinų žievelių;
100 g apelsinų džemo;
200 g cukraus pudros;
3 valg. š. apelsinų sulčių;
Riebalų formai ištepti;
Maltų sausainių formai pabarstyti.
Gaminimas
Keturkampę kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti maltais sausainiais. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Suberti druską ir supilti apelsinų likerį. Po vieną įmušti kiaušinius ir sudėti trynius. Įmaišyti porą šaukštų miltų. Supilti citrinų sultis ir suberti nutarkuotas apelsinų bei citrinos žieveles. Persijoti likusius miltus. Krakmolą, miltus, kepimo miltelius, migdolus bei 80 g susmulkintų apelsinų žievelių suberti į tešlą.

Tešlą supilti į kepimo formą. Išlyginti jos paviršių ir kepti orkaitėje apie 1,5 val. Pyragą ataušinti. Aptepti pakaitintu apelsinų džemu. Cukraus pudrą sumaišyti su apelsinų sultimis ir šiuo glajumi aptepti pyragą. Apibarstyti likusioms apelsinų žievelėmis ir palaukti, kol paviršius išdžius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!