Apelsininiai sausainiai

Ingridientai:
80 g kedrų riešutų,
100 g šokolado glajaus,
135 g sviesto,
2 šaukštai miltinio cukraus,
100 g miltų,
šaukštas krakmolo,
30 g maltų apelsinų cukatų,
ketvirtis šaukštelio kardamonų,
pusė šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės.
Gaminimas
Keptuvėje paskrudiname kedrų riešutus ir atvėsiname. Šokolado glajų ištirpiname garų vonelėje. Įmaišome 2 šaukštelius ištirpinto sviesto ir atvėsiname. Likusį sviestą sukame su miltiniu cukrumi, kol tampa kremo tirštumo. Įmaišome miltus, krakmolą, cukatas, tarkuotą apelsino žievelę ir kardamonus. Suminkome ir padarome 2 cm skersmens volelius. Sudedame juos vieną šalia kito ir supjaustome 2 cm storio griežinėliais. Iš tešlos griežinėlių padarome rutuliukus ir sudedame į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepame 180 laipsnių C karštumo orkaitėje apie 15 minučių. Dar kartą pakaitiname šokolado glajų su įmaišytu sviestu. Paskui sudedame į konditerinį maišelį ir papuošiame sausainius. Ant kiekvieno sausainio uždedame po kedrų riešutą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!