Ant iešmų keptos daržovės
Ingridientai:Nedidelė geltonoji paprika,
nedidelis svogūnas,
cukinija (apie 80 g),
didelis pomidoras,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
pusė šaukštelio druskos.
Padažui:
2 šaukštai sezamų sėklų,
2 šaukštai kokosų drožlių,
4 šaukštai laimų sulčių,
6 šaukštai natūralaus jogurto,
2 šaukšteliai klevų sirupo,
truputis druskos,
pusė šaukštelio paprikų miltelių,
pusė šaukštelio ciberžolių miltelių,
pusė šaukštelio maltų kalendrų ir keli kalendrų lapeliai.
Gaminimas
Papriką nuplauname, supjaustome į 4 dalis ir išimame sėklas. Ketvirčius perpjauname skersai per pusę. Nulupame svogūną ir supjaustome į 8 dalis. Cukiniją nuplauname, nuvalome ir supjaustome skersai į 8 dalis. Pomidorus nuplauname, perpjauname į 4 dalis, išimame sėklas ir pašaliname kotelių augimo vietas. Ketvirčius perpjauname skersai per pusę.
Daržoves susmeigiame ant 4 šašlykų iešmų taip, kad būtų margi. Patepame aliejumi ir pabarstome druska. Daržoves kepame grilyje iš abiejų pusių, kol parunda.
Paruošiame padažą. Be riebalų paskrudiname sezamų sėklas ir kokosų drožles. Viską gerai išmaišome su laimų sultimis, jogurtu, klevų sirupu, druska, paprikų milteliais, ciberžolėmis ir kalendromis.
Padažą apibarstome kalendrų lapeliais ir tiekiame prie keptų daržovių.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!