ALUJE TROŠKINTAS KARPIS
Ingridientai:1kg karpis
1,5 stiklinės alaus
1 stiklinė atskiesto acto
1 sauja razinų
nutarkuota citrinos žievelė
3 gvazdikėliai, druskos
4 šaukštai miltų
1 stiklinė džiūvėsėlių
6 kvapnieji pipirai
6 juodieji pipirai
Gaminimas
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30-40 minučių. Baigiant troškinti sudedamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą ir šaltą.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!