Žuvienė su pankoliais

Ingridientai:
500 g plekšnės arba lašišos filė
1 kg žuvies kaulų
1 citrinos sulčių
4 – 5 pankolių gumbeliai
4 svogūnai
2 aurų lapeliai
1 morka
1 saliero stiebas
10 g šviežių petražolių
1 skilt. česnako
80 g alyvuogių aliejus
100 g ryžių
8 g žaliųjų pipirų
250 g pomidorų
Gaminimas

Į prikaistuvį įpilkite 2 l šalto sūdyto vandens, sudėkite žuvies kaulus, užvirinkite ir virkite 15 minučių. Iš sultinio išimkite kaulus. Mažais gabaliukais supjaustykite žuvies filė, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių. Nuskinkite ir atidėkite pankolių lapus, gumbelius nuplaukite ir supjaustykite į aštuonias dalis. Nuvalykite ir supjaustykite svogūnus, morką, ropę, porą ir salierą, susmulkinkite česnaką. Dideliame puode arba troškintuve pakaitinkite alyvų aliejų, sudėkite supjaustytas daržoves, petražoles, česnaką, ryžius ir troškinkite 5 minutes. Tuomet supilkite žuvies sultinį, sudėkite grūstus žaliuosius pipirus ir laurų lapelius. Puodą uždenkite ir virkite sriubą 20 minučių, nugriebdami putas. Pomidorus 1 minutei panardinkite į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite. Žuvį ir pomidorus sudėkite į sriubą. Atidengtą prikaistuvį kaitinkite ant mažos ugnies 8—10 minučių, bet sriubos neužvirinkite. Įdėkite druskos. Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pankolių lapus, sudėkite į sriubą kartu su petražolėmis. Sriubą tuoj pat patiekite. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!