Žemuogių uogienė

Ingridientai:
500 g šviežių žemuogių,
500 g cukraus,
truputis spirito,
pusė stiklinės vandens.
Gaminimas
Žemuoges perrenkame, sudedame į dubenį (emaliuotą arba molinį), apšlakstome spiritu, pabarstome cukrumi (100 g) ir laikome per naktį vėsioje patalpoje. Iš 400 g cukraus ir vandens išverdame sirupą. Į karštą sirupą suberiame uogas ir užverdame. Kai užverda, indą nukeliame nuo viryklės, nugraibome putas ir vėl pastatome, kad užvirtų. Taip uogienę užverdame 4 kartus. Po to ją ataušiname, vis pakratydami indą su uogiene. Kai uogienė atvėsta , supilame į paruoštus iškaitintus stiklainius ir uždarome.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!