Varškės pyragas su persikais
Ingridientai:
Tešlai
5 kiaušinių tryniai,
250 gramų margarino,
3 šaukšteliai cukraus pudros,
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
3 stiklinės miltų
Įdaras
750 gramų varškės,
1 kiaušinis,
1/2 stiklinės cukraus,
100 gramų margarino,
1 pakelis pudingo miltelių,
1 šaukštelis krakmolo,
indelis konservuotų persikų
5 trynius išplakti su cukraus pudra. Gabaliukais dėti minkštą margariną, vis plakant. Po to kepimo miltelius ir miltus. Baigti minkyti rankomis. 1/4 tešlos įdėti į šaldiklį, 3/4 pakočioti ir iškloti skardos dugną, skardą iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinį išplakti su 1/2 stiklinės cukraus. Sudėti margariną, tada pudingo miltelius, krakmolą, galiausiai varškę ir išplakti iki vientisos masės.
Įdarą dėti ant tešlos į skardą.
Ant varškės įdaro sudėti persikus (supjaustyti gabalėliais).
5 baltymus išplakti su 1 stikline cukraus iki standžių putų, įdėti 1 šaukštą krakmolo ir dar paplakti iki vientisos masės. Šią masę dėti ant persikų sluoksnio.
Iš šaldiklio išimti tešlą ir užtarkuoti (per burokinę tarką) ant baltymų masės.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą. Po 20 minučių pridengti kepimo popieriumi arba folija, kad nedegtų viršus, nes pyragas storas ir kol iškepa gali viršus labai sudegti.
Pyragą geriausiai valgyti kitą dieną, nes ką tik iškepto skystokas varškės sluoksnis, jis turi "subręsti".
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Jolita 2011-01-22 00:20:28
Nuostabus pyragas.A?i? u? recept?.Tik a? ? var?k? dar dedu aguon?,mes labai jas m?gstame.