Tortas „Tiramisu“ su kiviais

Ingridientai:
Tešlai:

3 kiaušiniai;
80 g cukraus pudros;
Žiupsnelis druskos;
50 g miltų;
50 g krakmolo;
Žiupsnelis kepimo miltelių;
1 valg. š. vyšnių arba kitokio mėgstamo likerio.

Įdarui:

4-5 valg. š. abrikosų arba persikų uogienės;
6-8 kiviai
1 arb. š. želatinos;
1 valg. š. citrinos sulčių.

Kremui:

4 kiaušiniai;
50 g cukraus;
1 valg. š. vyšnių arba kitokio mėgstamo likerio;
500 g Mascarpone sūrio;
6 arb. š. želatinos;
2 valg. š. kakavos miltelių;
Balto šokolado torto papuošimų.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir po truputį suberti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai išmaišyti su trynių mase. Ant kiaušinių masės išsijoti miltų, krakmolo bei kepimo miltelių mišinį. Viską atsargiai išmaišyti plakimo šluotele. 26 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, į ją supilti tešlą ir kepti 10-15 min. Ataušinti.

Biskvitą apšlakstyti vyšnių likeriu praskiestu vandeniu. Abrikosų arba persikų uogienę pakaitinti, pertrinti per sietelį ir tepti ant biskvito. Ant viršaus išdėlioti nuluptus ir griežinėliais supjaustytus kivius. Želatiną išbrinkinti vandenyje su šaukštu citrinos sulčių, pakaitinus ištirpinti, palaukti kol kiek pravės ir užpilti ant vaisių. Palaukti kol, atauš.

Kremui skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su nedideliu kiekiu karšto vandens išplakti iki purios masės. Suberti cukrų ir plakti tol, kol jis ištirps. Paskui įmaišyti likerį bei Mascarpone sūrį. Želatiną išbrinkinti ir ištirpinti kaitinant, šiek tiek ataušinti ir supilti į bendrą masę. Tada įmaišyti išplaktus baltymus. Kremą tepti ant torto viršaus. Palaukti, kol sustings. Torto viršų ir kraštus apibarstyti kakavos milteliais, puošti balto šokolado papuošimais tortui ir kivių griežinėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!