Šventinė nugarinė

Ingridientai:
1 kg kiaulienos nugarinės.

Marinatui:
1 morka,
1 svogūnas,
1 nedidelis poras,
nedidelis gabalėlis saliero šaknies,
1 stiklinė šviesaus alaus,
druskos, pipirų,
mėsos prieskonių, petražolių
lapelių.

300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinis,
2 šaukštai majonezo,
3-4 labai plonos šaltai rūkyto kumpio ar šoninės juostos,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
3 šaukštai sezamo sėklų,
aliejaus apkepimui,
0,5 kiaušinio kepiniui aptepti.
Gaminimas
Marinatui skirtas morkas, svogūną ir salierą sutarkuojame šiaudeliais, susmulkiname porą, petražoles, įdedame druskos, pipirų, mėsos prieskonių, sudedame į puodą, įpilame alaus ir užviriname. Atvėsiname uždengtąą ir įį marinatąą sudedame nugarinęę. Marinuojame per naktęę03;į. ĮįįįįMėąsą iššimaąąąąąąąąąąąąme išš marinato, nusausiname ir apkepaččūūūme keptuvėje nežžžžžžždideliame aliejaus kiekyjšššššššššššššššššššše. Mėėsą išimame, į keptuvę sudedame daržoves iš marinato, apkepame, nugariname skųųųųysčio, atvėėsiname. Į jas įmaišome ėėėėėėkiaušinį, majonezo ir džiūvėsėlių. Ant stalo ištiesiame sluoksniuotą tešlą (nuo vieno tešlos šono nupjauname ploną juostelę kepsniui papuošti), dedame daržovių, mėsą, apdedame mėsą daržovėmis, ant jų užklojame rūkytą mėsą, ant jos - sluoksniuotą tešlą. Tešlos kraštą pakišame po kepsnio apačia, tešlos galus suspaudžiame (galima patepti kiaušiniu, kad suliptų, ar surišti siūlu). Kepsnį patepame kiaušiniu, papuošiame tešlos juostele, užbarstome sezamo ir kepame 1,5 vai. Patiekiame šiltą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!