Spagečiai su keptomis jūros gėrybėmis

Ingridientai:
4-6 porcijoms:
750 g moliuskų kriauklelėse,
750 g midijų geldelėse,
400 g mažų nuvalytų kalmarų,
750 g prinokusių kietų pomidorų, odelę nulupti ir išimti sėklytes,
2 skiltelės susmulkinto česnako,
1 džiovintas aitrioji paprika,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių,
90 ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
125 ml sauso baltojo vyno,
350 g nuvalytų vėžių,
500 g spagečių, druska.
Gaminimas
Pamerkite moliuskus ir midijas į atskirus indus su šaltu vandeniu 1 valandai. Nusausinkite ir padėkite į šalį. Pašalinkite taškuotą kalmarų odelę ir supjaustykite juos mažais gabalėliais, čiulptuvus perpjaukite pusiau. Nuo pomidorų nukoškite skysčio perteklių ir plonai juos supjaustykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Nedidelėje keptuvėje aliejuje pakepinkite česnaką, papriką ir petražoles, kepinkite apie 3 minutes. Supilkite vyną ir leiskite vandeniui išgaruoti. Sudėkite pomidorus ir pakepinkite 10 minučių. Sudėkite kalmarus, moliuskus, midijas ir vėžius. Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol kriauklelės atsivers. Nuimkite nuo ugnies ir išmeskite neatsivėrusias kriaukleles. Maždaug pusę jūros gėrybių išimkite iš kriauklelių.

Spagečius sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite pusę nurodyto ant pakelio laiko. Nukoškite ir pridėkite prie jūros gėrybių. Atitirpkite 4-6 lakštus aliuminio folijos ir perlenkite ją pusiau, kad būtų dviguba. Padalinkite spagečius su gėrybėmis į 4-6 dalis ir sudėkite ant folijos, į kiekvieną folijos lakštą įpilkite 3 valgomuosius šaukštus spagečių nuoviro. Kiekvieną porciją suvyniokite ir užspauskite folijoje, palikdami joje oro. Kepkite 12-15 minučių, kol pakeliai šiek tiek išsipūs. Į stalą patiekite folijos pakelius - svečiai juos patys atidarys ir galės valgyti tiesiai iš jų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!