Pyragėliai „Petit fours“

Ingridientai:
Apie 80 nedidelių pyragėlių:

6 kiaušiniai;
150 g cukraus;
200 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
100 g krakmolo;
2 valg. š. kakavos miltelių;
3 valg. š. romo;
1 citrinos tarkuota žievelė;
1 apelsino tarkuota žievelė;
250 g serbentų drebučių;
500 g cukraus pudros;
1 citrinos sulčių.
Gaminimas
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei krakmolą ir išsijoti ant trynių masės. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į paruoštą masę. Tešlą padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį supilti romą ir įberti kakavos miltelių, į antrą- įmaišyti tarkuotą citrinos ir apelsino žievelę. Abiejų rūšių tešlą 2 cm storio sluoksniu tepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 15 min.

Ataušusius biskvitus supjaustyti mažais keturkampiais arba formelėmis išspausti įvairius pyragėlius (taip, kad būtų iš kiekvienos tešlos bent po vieną tokios pačios formos pyragėlį). Vienodos formos pyragėlius pertepti serbentų drebučiais ir dėti vieną ant kito. Cukraus pudrą gerai išmaišyti su citrinos sultimis. Šiuo glajumi aptepti pyragėlius. Viršų galima puošti įvairių spalvų glajų piešiniais arba įvairias tortų papuošimais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

KaAutInsOK 2010-10-12 18:37:14
Auto Insurance Directory Auto Insurance Billings Mt Used Auto Dealer Application For Insurance Puerto Rico Aaa Auto Club Insurance Comparison Car Insurance Rates In Scotland

AccOnColle 2010-05-08 17:15:43
Online Universities Offering Biology Classes Faculty Positions Online Universities Online Coaching Classes In Iowa Audiology Online School Bachloers Degree Online