Plikyti pyragaičiai su grietinėle ir uogiene

Ingridientai:
Tešlai:
100 g sviesto,
300 ml pieno,
2 šaukštai vanilinės cukraus pudros,
1/4 šaukštelio druskos,
200 g miltų,
4-5 kiaušiniai.

Įdarui:
200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
0,5 stiklinės braškių uogienės,
Gaminimas
Į prikaistuvį sudėti sviestą, supilti pieną, suberti vanilinę cukraus pudrą ir druską. Užvirinti. Suberti miltus ir maišant kaitinti ant didelės ugnies, kol tešla atšoks nuo indo dugno.

Tešlą išimti iš prikaistuvio ir įdėti į dubenį šiek tiek atvėsti. Po vieną įmaišyti kiaušinius ir gerai išsukti.

Tešlą supilti į konditerinį švirkštą ir juo į riebalais pateptą kepimo skardą atokiau vienas nuo kito išspausti maždaug kiaušinio dydžio gumuliukus.

Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kai pagels - karštį sumažinti iki 190°C, kad pyragaičiai nesutrūkinėtų. Iš orkaitės ištrauktus kepinius išimti iš skardos ir palikti atvėsti.

Grietinėlę išplakti, į ją įmaišyti braškių uogienę ir dar paplakti. Supilti į konditerinį švirkštą ir masės pripildyti kepinių vidų, aptepti viršų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Chaki 2009-02-08 20:25:26
Super receptukas, k? tik pasidariau, n?ra toks sunkus kaip atrodo. Labai lengvas.