Plikyta tešla

Ingridientai:
Žiupsnelis druskos;
50 g sviesto;
1 valg. š. cukraus (saldžiam kepiniui);
150 g miltų;
4 kiaušiniai.
Gaminimas
250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų (jei jo dedama) užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltų apnašų sluoksnis. Puodą nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir po truputį supilti išplaktus kiaušinius. Tešlą ataušinti. Kepti 220-240°C temperatūros orkaitėje. Per pirmąsias 15 kepimo minučių orkaitės durelių atidarinėti negalima.

Pastaba: Plikyta tešla naudojama plikytiems pyragaičiams, eklerams, spurgoms, riestainiams ir kitiems kepiniams ruošti. Šiek tiek kitokią, bet taip pat labai skanią plikytą tešlą gausite jei naudosite 80 g sviesto ir 125 g miltų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!