Pica “Fungiâ€
Ingridientai:Pievagrybių,
300g picos tešlos,
500g šviežių nuluptų pomidorų arba 440g konservuotų nuluptų pomidorų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
susmulkinta svogūno galvutė,
skiltelė česnako,
3 šaukšteliai pomidorų padažo,
0,5 šaukštelio cukraus,
3 šaukšteliai susmulkinto baziliko,
druskos,
pipirų.
Papuošimui:
1 – 2 šaukštai aliejaus,
130g “Mozarella†sūrio,
baziliko.
Gaminimas
Supjaustykite pomidorus (jei naudojate šviežius). Užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame aliejų. Į puodą sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, baziliką, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol masė sutirštės. Tešlą apšlakstykite vienu šaukštu aliejaus. Ant tešlos tolygiai paskirstykite pomidorų įdarą. Uždedami šiaudeliais supjaustyti pievagrybiai.
Sūrį supjaustykite plonais šiaudeliais. Uždėkite ant viršaus. Pabarstykite druska, pridėkite baziliko ir apšlakstykite likusiu aliejumi. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių).
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!