Obuolių apkepas

Ingridientai:
4 vidutinio dydžio obuoliai,
150 g cukraus, žiupsnelis druskos,
120 g sviesto, 120 g miltų.

Papuošimui:
plaktos grietinėlės,
grietininių ledų.
Gaminimas
Obuolius nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius, obuolių ketvirčius supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais. Sumaišyti obuolių gabaliukus, 100 g cukraus ir druską ir sudėti į kepimui orkaitėje atsparią formą. Iš sviesto ir miltų suformuoti trupinukus, sumaišyti su likusiu cukrumi ir jais apibarstyti obuolių mišinį.

Įdėti į prieš tai įkaitintą orkaitę ant antros lentynėlės iš apačios ir kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Į stalą paduoti šaltus arba karštus su vanilininias ledais ir plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!