Nicos salotos
Patiekalo šalis: Italija
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
skardinė konservuoto tuno savo sultyse, 100 g ankštinių pupelių, 3-4 bulvės, virtos su lupenomis, 1 stambi svogūno galvutė, 2 pomidorai, druskos, 4 ančiuvių filė, žaliųjų salotų, 2 kietai išvirti kiaušiniai, malti juodieji pipirai, 1 valg. šaukštas acto, 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus, kapotų petražolių, juodųjų alyvuogių be kauliukų.
Gaminimas:
Tuną nuvarvinti, sudėti į lėkštę ir sutrinti šakute. Pupeles nuplauti, nupjaustyti galiukus ir pavirti apie penkioliką minučių verdančiame pasūdytame vandenyje. Po to perpilti pupeles į sietelį, kad nutekėtų vanduo. Nuluptas virtas bulves supjaustyti kubeliais, svogūną - žiedais, pomidorus supjaustyti į aštuonias dalis. Į lėkštės vidurį dėti plėšytas salotas, ant viršaus tuną ir likusias daržoves. Viską papuošti ančiuvių file ir į keturias dalis supjaustytu kiaušiniu. Apipilti iš druskos, maltų juodųjų pipirų, acto ir augalinio aliejaus pagamintu padažu ir kapotomis petražolėmis.
Tinka vartoti su: Su šviežia itališka duona ar traškiu prancūzišku batonu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!