Mieliniai blynai

Ingridientai:
2 stiklinės kvietinių miltų,
20 g mielių,
2 kiaušiniai,
2—3 stiklinės pieno,
cukraus,
druskos,
riebalų kepimui.
Gaminimas
Trečdalis miltų užplikoma verdančiu pienu, viršus pabarstomas miltais ir pusvalandžiui paliekama, kad susaltų.
Mielės ištrinamos su cukrumi, tryniai išsukami su druska ir sudedami į plikytą tešlą. Supilamas šiltas pienas, gerai išmaišoma grietinės tirštumo tešla, uždengiama ir šiltesnėje vietoje padedama, kad pakiltų. Į iškilusią tešlą sudedama plakti baltymai, atsargiai išmaišoma ir įkaitintuose riebaluose kepami blynai.

Valgoma su grietine ir cukrumi arba su kokia nors uogiene.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!