MANDARINŲ TORTAS
Ingridientai:Biskvitui:
3 kiaušiniai,
60 g cukraus,
30 g sviesto,
50 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui:
400 g mandarinų,
500 ml kefyro,
50 g miltinio cukraus,
2 šaukštai citrinų sulčių,
30 g ištirpintos želatinos,
2 kiaušinio baltymai.
Papuošimui:
2 šaukštai (apelsinų, abrikosų) džemo,
šokolado, miltinio cukraus.
Gaminimas
Kiaušinių trynius suplakame su 30 g cukraus ir sumaišome su ištirpintu sviestu ir miltais. Baltymus išplakame su likusiu cukrumi ir kartu su kepimo milteliais įmaišome į tešlą. Tešlą iškrečiame į kepimo popieriumi išklotą tortinę tormą ir kepame 180 °C temperatūroje 15-20 minučių. 4 mandarinus paliekame tortui papuošti, likusius susmulkiname ir įįmaišome įį kremąą. Kremui ketyrąą suplakame su 25 g miltinio cukraus ir cięętrin&įįįįį#371; sultimis. Kiauššąąąąąinių baltymus suplakame su likusiu cukrumi ir kartu žžžžsu želatinššššššššša supilame į kefyro masę, gerai išmaišome. Dubenį išklojame celofanu, išklojame mandarinųų skiltelėėmis, sudedame kremą, ant viršaus uždedame biskvitą ir 4 valandoms pėėastatome į šaldytuvą. Sustingusį tortą išimame į lėkštę, biskvitą aptepame džemu, pabarstome šokolado drožlėmis ir miltiniu cukrumi.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!