Mandarinų - varškės tortas

Ingridientai:
250 g grietinės (riebios grietinėlės),
1 arbat. šaukšt. tirpios kavos,
150 g cukraus,
100 g šokolado,
100 g geros kokybės margarino,
150 g kukurūzų dribsnių,
5-6 mandarinai,
5 arbat. šaukšt. želatinos,
400 g pertrintos per sietelį varškės (20 proc. riebumo),
tarkuota 1 citrinos žievelė (arba citrinų esencija),
4 valg. šaukšt. citrinos sulčių,
1 pakelis vanilinio cukraus.
Gaminimas
50 g grietinės užvirkite, suberkite tirpią kavą ir 50 g cukraus. Mišinį visą laiką maišykite mediniu šaukštu, nes jį nuo kavos rūgšties gali sutraukti. Puodelį nukaiskite. Į grietinę sudėkite šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir maišykite, kol šis ištirps. Taip pat ištirpinkite margariną.

Kukurūzų dribsnius šiek tiek sutrupinkite ir išmaišykite su pravėsusia šokolado mase. 24 cm skersmens tortinės dugną išklokite svietiniu popieriumi. Šiek tiek šokolado-dribsnių masės palikite puošimui, kitą dalį sukrėskite ant svietinio popieriaus. Spausdami šaukštu, suformuokite lygų torto pagrindą. Tortinę dėkite į šaldytuvą, kad masė sustingtų.

Įdarui mandarinus nuplaukite. Želatiną 20 minučių brinkinkite šaltame vandenyje. Varškę išmaišykite su citrinos cedra arba esencija, citrinos sultimis, likusiu cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Indą su išbrinkusia želatina statykite į karšto vandens vonelę. Ištirpusią želatiną įmaišykite į varškę. Varškės kremą pastatykite šaltai.

Išplakite likusią grietinę (arba grietinėlę) ir įmaišykite į pradėjusį stingti varškės kremą. Jį dar šiek tiek palaikykite šaltai.
Ant biskvito užtepkite ploną kremo sluoksnį. Ant jo išdėliokite mandarinus. Keletą skiltelių palikite tortui puošti. Ant mandarinų sukrėskite likusį kremą. Tortą puoškite paliktais šokoladiniais kukurūzų dribsniais bei mandarinų skiltelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!