Makaronai (Canneloni) su varškės įdaru
Ingridientai:1 pakelis lakštinių makaronų (Cannelonni - didelio skersmens makaronų vamzdeliai),
400 g. varškės,
3 šaukštai žalumynų mišinio (petražolių, krapų, baziliko, peletrūno ir kt.),
1 nedidelis svogūnas,
maltų pipirų, maltų muskatų,
druskos, 2 kiaušiniai,
0,5 kg. pomidorų (gali būti konservuoti),
60 g tarkuoto fermentinio sūrio,
50g. sviesto, 5 šaukštai miltų,
3/4 l. pieno.
Gaminimas
Varškę gerai ištriname, sumaišome su 2 šaukštais tarkuoto fermentinio sūrio, suberiame susmulkintus žalumynus, įberiame maltų pipirų, muskatų, sudedame kiaušinius, pasūdome ir viską labai gerai išsukame.
Padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Maišydami supilame šaltą pieną, pasūdome, įberiame maltų pipirų, muskatų ir truputį pakaitiname. Jeigu padažas per tirštas, įpilame vandens arba pieno ir dar pakaitiname.
Kepimo indą ištepame riebalais ir sudedame nuluptus, supjaustytus nedideliais gabaliukais pomidorus. Apibarstome maltais pipirais ir druska.
Makaronų vamzdelius (nevirtus) prikemšame varškės įdaro ir sudedame ant supjaustytų pomidorų. Užpilame paruoštu padažu, apibarstome likusiu fermentiniu sūriu ir kepame 200 laispnių karštumo orkaitėje 30-40 min. Iškepus tuojau pat tiekiame į stalą.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!