Kreminė grybų sriuba

Ingridientai:
500 g pievagrybių,
30 g porų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai miltų,
6 stiklinės paukštienos sultinio,
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų ptpirų,
3 kiaušinių baltymai,
stiklinė grietinėlės,
ryšulėlis šviežių petražolių.
Gaminimas
Porą susmulkinkite ir pekepinkite giliame puode įkaitintuose riebaluose. Sudėkite pjaustytus grybus ir maišydami kepinkite 5-8 minutes. Maišydami suberkite miltus, supilkite sultinį, sumažinkite ugnį ir virkite apie 40 minučių. Pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir sutrinkite elektriniu plakikliu. Kiaušinių baltymus išplakite, sumaišykite su grietinėle ir maišydami lėtai supilkite į sriubą. Maišydami kaitinkite iki 70°C temperatūros. Tiekite apibarstytą baltos duonos skrebučiais ir smulkintomis šviežiomis petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!