Kiauliena, kepta ant iešmelių
Ingridientai:1 kg kiaulienos išpjovos,
2 svogūnai, 2 česnako skiltelės,
100g. aliejaus,
4 šaukštai sojų padažo,
2 šaukštai citrinų sulčių,
2 arbatiniai šaukšteliai susmulkintos džiovintos arba šviežios kalendros arba kmynų,
maltų juodųjų pipirų,
žalumynų.
Gaminimas
Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupame, smulkiai supjaustome ir sudedame į negilų indą. Supilame aliejų, sojų padažą, citrinų sultis, susmulkintą kalendrą arba kmynus, maltus pipirus ir viską išmaišome. Į paruoštą marinatą sudedame mėsą, išmaišome, uždengiame ir padedame į šaldytuvą. Marinuojame 7-8 val. Po to mėsą išimame iš marinato, nusausiname servetėle, sumauname ant iešmelių ir kepame palaistydami marinatu orkaitėje 10 min. Tiekiame su virtais ryžiais. Puošiame žalumynais.
Pastabos:
Vietoj kiaulienos šiuo būdu galima kepti vištieną, kalakutieną, triušieną.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!