Keptas fazanas su grybais
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
1.Jaunas apie 1 kg sveriantis fazanas,
2.1 šaukštelis druskos,
3.1/2 šaukšteliai pipirų,
4.100 g šoninės,
5.2 šaukštai aliejaus,
6.100 g sūrio
7.1/8 l baltojo vyno,
8.1/8 l mėsos sultinio,
9.250 g šviežių grybų,
10.4 šaukštai sviesto,
11.150 g mažyčių svogūnėlių,
12.1 šaukštas krakmolo,
13.4 šaukštai grietinės.
Fazaną įtrinti druska ir pipirais, apdėti šoninės riekelėmis ir aprišti sūriu. Aliejų pakaitinti keptuvėje-troškintuve ant vidutinės ugnies ir apkepinti fazaną, kol gražiai paruduos. Supilti sultinį ir vyną, sumažinti ugnį ir troškinti toliau. Nuvalyti grybus ir supjaustyti mažais gabaliukais. Keptuvėje ištirpinti 2 šaukštus sviesto ir grybus kepinti 4 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies. Nulupti svogūnus ir apkepti juos su 2 šaukštais sviesto, kol bus gražiai auksinės spalvos. Fazaną išimti iš troškintuvo ir pridengti. Krakmolą sumaišyti su grietine, supilti į kepimo metu išsiskyrusias sultis ir užvirinti. Grybus ir svogūnus sukrėsti į padažą, pakaitinti ir pagardinti pagal skonį. Skanaus!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!