Kepeninė dešra

Ingridientai:
1 kg kiaulės kepenų,
širdis,
inkstai,
liežuvis,
0,5kg lašinių,
lauro lapelių,
pipirų,
druskos.

Gaminimas
Šaltame vandenyje išmirkytos kepenys supjaustomos riekelėmis, nuplikomos ir palaikomos 15-20min tame vandenyje. Paruošti inkstai gerai išplaunami ir apverdami kartu su širdimi ir liežuviu bei prieskoniais. Apvirę išgriebiami, atvėsę sumalami kartu su kepenimis. Masė gerai išsuskama. Atskirai išverdami lašiniai, supjaustomi nedideliais gabalėliais, sumaišomi su kepenimis ir, įbėrus maltų pipirų, druskos, išmaišoma, sukemšama į paruoštas storąsias žarnas ir paverdama 10-15min.

Pastabos:
Kepeninės dešros suvartojamos greit, pusryčiams. Dažniausiai su duona, užtepta sviestu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!