Karamelinis bruknių pyragas su imbieriniu kremu
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Tešlai:
90 g kvietinių miltų
2 šaukštai cukraus
50 g sviesto
1 šaukštas vandens
Įdarui:
135 g cukraus
200 ml grietinėlės
180 g bruknių
Kremui:
100 ml grietinėlės
½ šaukštelio cinamono
Tešlos ruošimas:
1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir sviestą. Po to supilkite vandenį ir gerai viską suminkykite.
2. Tešlą iškočiokite arba išspauskite į formą. Kepkite apie 10 min. iki 200° įkaitintoje orkaitėje.
Įdaro ruošimas:
1. Puode ištirpdykite cukrų (tirpdykite tol, kol parus) ir supilkite plaktą grietinėlę. Šią masę virkite tol, kol cukrus visiškai ištirps.
2. Į dubenį suberkite bruknes ir ant viršaus užpilkite karamelinį sirupą. Išmaišykite ir sukrėskite ant iškepto papločio. Išplakite grietinėlę ir užberkite cinamono.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!