Įdarytas batonas

Ingridientai:
1 batonas,
100 g sviesto,
100 g dešros ar kumpio,
1 šaukštelis stalo garstyčių,
2 kiaušiniai,
100 g agurko.
Gaminimas
Batono viršus aptarkuojamas, kad nebūtų kietesnių sukepusių vietų, galas nupjaunamas, minkštimas išgremžiamas.
Kiaušiniai kietai išverdami, nulupami ir sukapojami (atskirai baltymas, atskirai tryniai). Raugintas agurkas nulupamas ir smulkiai supjaustomas, taip pat smulkiai supjaustoma ir sukapojama arba sumalama dešra ar kumpis. Sviestas ištrinamas su garstyčiomis, sudedama susmulkinta dešra, agurkas, kiaušiniai, šaukštas susmulkinto minkštimo, viskas sumaišoma ir sukrečiama į batoną, kiek pakratoma, kad neliktų tuščių tarpų, įdarytas batonas kietai suvyniojamas į marlę ar celofaną, palaikomas kelias valandas šaltesnėje vietoje, supjaustomas plonais griežinėliais ir sudedamas į lėkštes. Griežinėliai yra margi, todėl puošti nereikia. Tiekiamas šaltų užkandžių stalui.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!