Braškių ir migdolų tortas
Ingridientai:Tešlai:
2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
50 g maltų migdolų;
75 g miltų;
50 g krakmolo;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių.
Įdarui:
2 pak. vanilinio pudingo miltelių;
25 g cukraus;
250 ml pieno (gali būti ir mažiau);
50 g maltų migdolų;
500-750 g braškių;
400-600 ml grietinėlės;
30 g cukraus pudros;
1 pak. grietinėlės standiklio;
2 valg. š. braškių uogienės (arba trintų braškių).
Papuošimui:
Plaktos grietinėlės;
100 g kapotų migdolų;
Braškių;
Kapotų pistacijos riešutų;
Švelniai kartaus šokolado puošmenų.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Kiaušinius iki purios masės išplakti su 2 šaukštais karšto vandens. Plakant suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Suberti migdolus. Sumaišyti miltus, krakmolą bei kepimo miltelius ir išsijoti ant kiaušinių. Viską gerai išmaišyti. 25 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą ir kepti 20-30 min. Biskvitą ataušinti ir peiliu atskirti nuo torto formos kraštų. Paskui išimti iš formos ir nulupti kepimo popierių.
Įdarui iš pudingo miltelių, cukraus ir pieno išvirti tirštą pudingą ir ataušinti. Į jį įmaišyti migdolus. Braškes nuplauti, nuimti kotelius. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir grietinėlės standikliu. Torto pagrindą perpjauti į 2 sluoksnius ir juos aptepti uogiene. Apatinį biskvitą aptepti pudingu, o ant jo išdėlioti braškes. Didesnes uogas perpjauti pusiau. Grietinėlę tepti ant braškių. Paskui dėti antrąjį biskvitą ir truputį paspausti.
Tortą iš visų pusių tolygiai aptepti plakta grietinėle. Kraštus apiberti šiek tiek paskrudintais kapotais migdolais. Viršų puošti braškėmis, šokoladinėmis puošmenomis bei pistacijų riešutais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!