Biskvitinis tortas su braškėmis

Ingridientai:
Biskvitui:

8 kiaušiniai,
200 g cukraus,
150 g miltų,
30 g krakmolo,
citrinos žievelės.

Kremui:

1 l tirštos grietinės arba grietinėlės,
200 g miltinio cukraus,
vanilinio cukraus,
1 citrinos sultys,
1 kg braškių.

Sulaistymui:

1 stiklinė stiprios saldžios arbatos,
1 citrinos sultys,
romo arba likerio.

Puošimui:

1 pakelis želė.
Gaminimas
Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviestu ištepto pergamento. Kepama 30—40 min vidutinio karštumo krosnyje. Atšaldoma formoje.

Išimtas iš formos biskvito paplotis perpjaunamas horizontaliai į 2 dalis. Sulaistoma ir paliekama 1—2 val., kad vienodai sudrėktų.

Grietinė gerai atšaldoma ir išplakama iki purumo, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir supilamos citrinos sultys.
Ant vieno papločio sudedama pusė kremo, ant jo — pusė brankių. Uždedamas antras paplotis, lengvai rankomis paspaudžiama aptepama antroji dalis kremo ir ant jo gražiai išdėliojamos likti šios braškės, šiek tiek įspaudžiant jas į kremą. Tortas apjuosiamas popierine juostele ir užpilamas stingstančiais drebučiais (gaminimas nurodytas ant pakelio).

Pastaba: Tortas laikomas šaldytuve. Jei tortą norima pagaminti anksčiau arba neturima riebesnės kaip 25% grietinės, prieš plakant galima įdėti 1 kupiną šaukštą želatinos, išleistos 1/4 stiklinės vandens. Iš pradžių užpilta virintu šaltu vandeniu želatina išmirkoma, paskui indelis statomas ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpinama.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!