Badeno slyvų tortas

Ingridientai:
Tešlai:

6 kiaušiniai;
100 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
40 g maltų sausainių;
150 g maltų lazdyno riešutų;
1 valg. š. romo;
Sviesto formai ištepti;
Miltų formai pabarstyti.

Įdarui:

1 kg slyvų;
6 kupini valg. š. cukraus;
Mažas gabalėlis cinamono žievelės;
1 gvazdikėlis;
30 g krakmolo;
250 ml grietinėlės;
3-4 arb. š. želatinos.

Papuošimui:

250 ml grietinėlės;
2 arb. š. cukraus;
Truputis vanilinio cukraus;
100 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su paprastu bei vaniliniu cukrumi. Baltymus išplakti iki standžių putų ir paskirstyti ant trynių masės. Ant viršaus užberti maltus sausainius, riešutus bei supilti romą. Viską atsargiai išmaišyti.

Torto formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais arba iškloti pergamentiniu popieriumi. Supilti tešlą ir kepti 30-35 min. Biskvitą ataušinti, perpjauti į du sluoksnius.

Įdarui skirtas slyvas nuplauti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Paskui pavirti su 5 šaukštais cukraus, cinamonu, gvazdikėliu ir 1 l vandens. Skystį nupilti. Į jį įmaišyti krakmolo ir įpilti šalto vandens. Į gautą skystį sudėti slyvas ir ataušinti. Ataušintą masę tepti ant biskvito pagrindo, prieš tai išėmus 16 slyvų.

Likusias slyvas nuvarvinti. Grietinėlę iki standžios konsistencijos išplakti su 1 šaukštu cukraus. Išbrinkinti želatiną, nusunkti vandenį ir ištirpinti. Ją sudėti į grietinėlę, tada tepti ant slyvų masės. Viską 20 min. laikyti šaltai.

Dėti antrąjį biskvito sluoksnį. Pyragą dar palaikyti šaltai, kol bus plakama puošimui skirta grietinėlė. Grietinėlę išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tortą aptepti grietinėle, viršų puošti likusiomis slyvomis ir konditeriniu švirkštu išspaustomis grietinėlės rožytėmis. Torto kraštus pabarstyti migdolų plokštelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!