25 rezultatų ieškant "vandeniu"

Agurkų sriuba su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5 - 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol išvirs, paskui supjaustykite griežinėliais. Prieskonines daržoves supjaustykite griežinėli..

Recepto vertinimas: 1

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

Pertrinta griežčių sriuba

Griežtį nulupti ir supjaustyti. Užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste ir supilti į verdančius griežčius. Išvirtus griežčius pertrinti. Tyrę atskiesti karštu vandeniu, pasūdyti ir uždaryti svieste pakepintais miltais. Sriubą už..

Recepto vertinimas: 3

Jautienos drebučiai

Kojas apsvilinti, sukapoti gabalais, nuplauti , užpilti šaltu vandeniu. Mėsą perpjauti į du gabalus, gerai nuplauti ir sudėti kartu su kojomis į puodą. Kai užvirs, skystį nupilti, o kojas ir mėsą perplauti šaltu vandeniu. Sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir 3 val. virti, nug..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos šparaginės pupelės

Pupelių ankštis marinuokite nepernokusias, taip jos bus skanesnės. Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite 3 minutes. Po to jas išgrėbkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius ..

Recepto vertinimas: 0

Konservuotos rūgštynės

Rūgštynes nuplaukite, nujaukite kotelius. Užpilkite verdančiu vandeniu ir taip palaikykite 2 minutes. Po to išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite vandeniu, kuriame buvo plikomos. Stiklainius su uždėtais (neužsuktais) dangteliais sudėkite į puodą su 90 laipsnių vandeniu ir ..

Recepto vertinimas: 0

Kiniška vištienos sriuba

Gaminimo eiga: Kiniskus grybus mirkykite vandenyje 2-3 val. Nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Dideliame prikaistuvyje užvirinkite 2,5 litro vandens, sudėkite susmulkintus sultinio kubelius, džiovintas daržoves, visčiuką ir užvirinkite. Uždenkite, ugnį sumažinkite ir virkite ant s..

Recepto vertinimas: 0

Žaliųjų šparaginių pupelių ir abrikosų salotos

Abrikosus užpilame šaltu vandeniu ir palaikome 3 val. Išmirkytus abrikosus kartu su vandeniu supilame į puodą, užviriname, uždengiame ir paverdame 5-10 min., kol suminkštėja. Nuvarviname, kiekvieną abrikosą supjaustome šiaudeliais, sudedame į salotinę ir sumaišome su tarkuotomis ape..

Recepto vertinimas: 0

Keptų obuolių kremas

Kepti antaniniai obuoliai pertrinami pro sietelį. Tryniai gerai išsukami su cukrumi, sumaišomi su obuolių tyre, išplaktais baltymais, ištirpdyta želatina ir prieskoniais. Išmaišius kremas sukrečiamas į vandeniu pavilgytą skardinę gražią formą ir atšaldoma. Prieš tiekiant forma mi..

Recepto vertinimas: 0

Rūgusio pieno (kefyro) drebučiai

Želatina emaliuotame dubenėlyje užpilama atšaldytu virintu vandeniu ir palaikoma 2 val. Paskui statoma ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpdoma. Rūgusis pienas, grietinė, cukrus ir prieskoniai dubenyje sukami, kol pasidarys vientisa tiršta tyrelė. Į ją iš lengvo pilama i..

Recepto vertinimas: 2

Egzotiškos salotos

Žiedinį kopūstą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pusvalandį palaikyti sūriame, kiek parūgštintame vandenyje, po to nusunkti ir perplauti švariu vandeniu. Į puodą su vandeniu įberti truputį cukraus, druskos, užvirinti, sudėti žiedinius kopūstus ir išvirti. Ananasus supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Keptas rūkytas kiaulės kumpis

Rūkytas kiaulės kumpis nakčiai pamerkiamas į šaltą vandenį. Rytą gerai nuplaunamas ir nusausinamas. Iš ruginių miltų, užplikius juos karštu vandeniu, užmaišoma tešla. Kumpis apibarstomas maltai gvazdikėliais, kvapiaisiais pipirais, cinamonu ir aptepamas tešla piršto storumo sluo..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės pieno padaže

Krevetes gerai išplauti, užpilti pasūdytu vandeniu ir išvirti. Paruošti pieno padažą: svogūnus smulkiai supjaustyti ir šiek tiek apkepinti. Karštu vandeniu užpilti miltus ir, nuolat maišant, įdėti svogūnus. Įmesti sviestą ir pavirti ant silpnos ugnies 5-7 minutes. Likus 2-3 minut..

Recepto vertinimas: 0

Krabai (krevetės) drebučiuose

1/4l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1/4l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų. Nupjaukite kiaušinių galus, kad m..

Recepto vertinimas: 0

Japoniškos ryžių salotos

Ryžiai nuplaunami ir išverdami, išpilami į graibštą ir perliejami šaltu vandeniu. Trynys, garstyčios, cukrus, actas, druska gerai išplakama šluotele, po truputį supilamas aliejus. Apelsinų sultys atskiedžiamos vandeniu (šaukštas sulčių, 7 šaukštai vandens), jose išleidžiami ku..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių sriuba su džiovintais grybais

Džiovintus grybus nuplauname, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir išverdame. Išvirusius grybus išgriebiame ir supjaustome plonais šiaudeliais. Prieskonines daržoves ir svogūną supjaustome mažais kubeliais, pakepiname svieste ir sudedame į sultinį. Avižinius dribsnius perplauname ..

Recepto vertinimas: 4

Kopūstų salotos (Skirmantės) (foto)

Kopūstą susmulkinti į didelį indą, užpilti verdančiu vandeniu ir laikyti 5 minutes. Nupilti vandenį ir dar kartą užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Perdėti kopūstus į indą su šaltu vandeniu ir leiskite pamirkti mažiausiai pusę valandos (laikiau šaldytuve). Supilt..

Recepto vertinimas: 0

Marcipaniniai rutuliukai

Dideliame vandens kiekyje verdame migdolus vieną minutę. Suverčiame į kiaurasamtj, perliejame šaltu vandeniu, nulupame ir perpjauname per pusę. Marcipanų masę supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame juos j dubenį ir išsukame su 100 g miltinio cukraus, maltais migdolais, rožiniu vand..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių salotos su juodosiomis alyvuogėmis

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuvalykite artišokus- kietus išorinius jų lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Didel..

Recepto vertinimas: 0

Vyšninis - griliažinis tortas

Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant va..

Recepto vertinimas: 1

Portugališka džiovintų pupelių sriuba

Pupeles užmerkite iš vakaro. Rytojaus dieną pupeles, kumpį, dešrelių gabaliukus ir lašinius sudėkite į puodą. Įdėkite ketvirtadaliais supjaustytus svogūnus. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite ant mažos ugnies. Nugriebkite putas. Pasūdykite. Virkite, kol pupelės pasidarys visa..

Recepto vertinimas: 0

MAKARONAI SU SOJOS FARŠU

Uzpilti sojos farsa verdanciu vandeniu ir pora minuciu pavirtinti ant mazos ugnies. Tuo tarpu virti makaronus. Isbrinkusi farsa nusunkti ir sudeti i keptuve, kurioje jau turetu buti ikaites aliejus. Sojos farsas labai sugeria riebalus, todel aliejaus vis reikes pripilti. Sudeti i farsa prieskonius i..

Recepto vertinimas: 0

KALĖDINĖ SRIUBA SU ŽĄSIENA IR DŽIOVINTAIS VAISIAIS

I puoda sudedame zasiena ir uzpilame saltu vandeniu. Palengva verdame nuolat nugraibydami putas. Baigiant virti, imetame svoguna, saliero. Isvirusia mesa isgriebiame, sultini nukosiame. Mesa atvesiname. Nukosta sultini supilame i puoda, uzviriname. Morka smulkiai sutarkuojame ir suberiame įi sultin..

Recepto vertinimas: 0

Natūralūs žirneliai I

Isgvildentus zirnelius, uzpylus saltu vandeniu, kaitinti iki 90 C ir islaikyti tokioje temperaturoje 4 min. Isgriebus is vandens, atvesinti saltu vandeniu. Vandeniui nuvarvejus, suberti i paruostus stiklainius, uzpilti karstu surymu ir verdanciame vandenyje kaitinti du kartus. Pirma karta 0,5 I stik..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių sriuba

Daržoves nuplauti, nulupti, dar nuplauti, užpilti karštu vandeniu ir virti.Avžinius dribsnius užpilti šaltu vandeniu, kad apsemptų. Kai daržovės jau minkštos, sudėti dribsnius. Kai pradeda tirštėti, įdėti sviesto, pasūdyti, pabarstyti petražolėmis. (Ingrida)..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: vandeniu