25 rezultatų ieškant "trynio"

Obuolių pyragas su razinomis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Sluoksniuotą tešlą plonai iškočioti. Išpjauti 2 dideles arba 8 mažas širdeles. Jas subadyti šakute, aptepti vandeniu ir pabarstyti migdolų plokštelėmis bei cukrumi. Širdis sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 min. Ata..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgo pyragas su riešutais

Sumaišome miltus, maltus riešutus, druską ir cukrų. Sudedame sviestą, 1 kiaušinį ir gerai išminkome. Paruoštą tešlą suvyniojame į plėvelę ir padedame šaltai pusvalandžiui. Moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į puodą, įpylame 6 šaukštus vandens ir uždengu..

Recepto vertinimas: 0

Kimšti kiaušiniai

Kietai virti kiaušiniai nulupami, perpjaunami išilgai, išimami tryniai, kurie pertrinami per sietelį, pridedama smulkiai pjaustytų pakepintų svogūnų, Stalo garstyčių, druskos, grietinės, ir viskas išmaišoma. Trynio vieta pro konditerinį maišelį pripildoma pagamintu kimšiniu. Kiauš..

Recepto vertinimas: 4

Grybų sriuba su kukulaičiais

Iš margarino, kiaušinio trynio, miltų , skysčio druskos įmaišyti tešlą ir 30 minučių ją palaikyti. Kapotus grybus ištroškinti su strypeliais supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis.Bulves išvirti vandenyje arba sultinyje. Joms baigiant virti, į sultinį suleisti 2 šaukšteliais ..

Recepto vertinimas: 0

Krepšeliai su grybais

Iš miltų, tarkuoto sūrio, margarino ir kiaušinio trynio paruošti kočiojamą ir pusvalandy palaikyti šaldytuve. Tada iškočioti, supjaustyti nedideliais paplotėliais ir suformuoti krepšelius. Kepti iki gražaus parudavimo. Grybus, kiaušinius, svogūną ir obuolį smulkiai sukapoti, sumai..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai apelsinų žievelių padaže

Džiovinta apelsino žievelė išverdamą ir smulkiai sukapojama. (Naudojant šviežią apelsino žievelę, ji nutarkuojama nuo pusės apelsino.) Pusė stiklinės pieno užvirinama, supilamas likusiame piene išleistas krakmolas, sudedama apelsino žievelė ir pavirinama. Trynys išsukamas su cukru..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su rūkyta strimėle

Duonos viena pusė apdžiovinama arba apkepinama truputyje margarino.Apkepinta pusė aptepama mase, padaryta iš susmulkintos strimėlės, žalio trynio ir grietinės. masė pagardinama smulkiai supjaustytais krapais, druska ir pipirais.Viršų galima apibarstyti tarkuotu sūriu, tuomet sumuštinia..

Recepto vertinimas: 0

Grybukai

Silkę išdarinėkite ir sumalkite. Supjaustytą svogūną ir grybus apkepkite aliejuje, pagardinkite pipirais. Tada berkite į silkinę, ant jų dėkite iš silkės suformuotus kukulius. Kiaušinių trynius pjaukite pusiau, o baltymus sukapokite. Ant kiekvieno kukulio dėkite po trynio puselę ir ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir gelteklės rutulėliai

Bulvės ir gelteklės šaknys sumalamos mėsamle, sudedama riešutai, kiaušinis, miltai, grietinė, druska. Viskas gerai suminkoma. Iš tešlos daromas volelis ir pjaustomas riekutėmis arba iš tešlos daromi kiaušinio trynio dydžio rutulėliai. Įkaitintuose riebaluose keptuvėje iš abiejų ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai, virti be lukštų

Po vieną šviežią kiaušinį įmušama į puoduką ar samtį ir atsargiai suleidžiama į pradedantį virti pasūdytą ir parūgštintą vandenį (1l. vandens 4—6 šaukštai 9% acto). Kad išliktų kiaušinio forma, baltymas šakutėmis užmetamas ant trynio. Saugoma, kad vanduo smarkiai nevi..

Recepto vertinimas: 0

Ravioli su jautiena ir špinatais

Pagaminkite tradicinę ravioli tešlą. Tešlą iškočiokite dviem plonais kvadratais ir apšlakstykite juos vandeniu. Naudodami konditerinį maišelį kas 4 centimetrus įspauskite faršą. Išspausto faršo kiekis turi būti lygus graikinio riešuto dydžiui. Ant viršaus uždėkite antrąj..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių ir jogurto apkepas

Suminkykite tešlą iš varškės, miltų, 4 kiaušinių, trynio, pieno, aliejaus bei žiupsnelio druskos. Ją iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Tešlos lakštą įtieskite į sviestu išteptą apvalų kepimo indą. Į užvirintą daržovių nuovirą suberkite perrinktus nuplautus lę..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su skrebučiais

Bulves supjaustyti griežinėliais ir apvirti pasūdytame vandenyje, ištrinti pro sietelį ir praskiesti nuoviru. Sudėti grūstą česnaką ir užvirinti. Supilti pieno ir trynio plakinį su žalumynais. Į lėkštes padėti padžiovintos duonos ir užpilti paruošta sriuba. ..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėlės padažas salotoms

Pertrinkite per sietelį į dubenį kietai virtus kiaušinio trynius. Įmaišykite žalią trynį ir vandens. Nepaliaujamai maišydami, plona srovele supilkite riebią grietinėlę. Įdėkite pipirų ir druskos pagal skonį. Pagardinkite šaukštu citrinos sulčių arba aromatizuoto acto. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su vyšniomis

Iš miltų, vieno kiaušinio trynio, tarkuoto sviesto ir 100 g miltinio cukraus užminkome tešlą. Suvyniojame į plėvelę ir laikome šaltai 30 minučių. Tešlą įdedame į riebalais pateptą skardą taip, kad krašteliai išsikištų aukštai virš skardos. Keliose vietose subadome tešlą ..

Recepto vertinimas: 5

Persikai "pusnyse"

Gerai nuvarvintus persikus sudėkite į negilų kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies ir užpilkite ant persikų. Persikus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 min., apverskite ir vėl kepkite 5 min. Kol persikai kepa, iki baltumo išplakite kiašinio baltymus (atski..

Recepto vertinimas: 0

Vanilinis padažas

1 kiaušinio trynį išsukite su 1 arbatiu šaukšteliu cukraus bei 1/2 pakeliu vanilinio cukraus. Užvirkite 120 ml pieno ir užpilkite išsuktą iki purumo trynį. Mišinį dar truputį pakaitinkite ant silpnos ugnies. Padažą nuolat maišykite ir nukaiskite, kai šiek tiek sutirštės. Atauši..

Recepto vertinimas: 4

Varškinis obuolių pyragas su pudingu

Varškę iki vientisos masės išsukti su pienu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pusę šio mišinio suberti į varškės masę. Išmaišyti elektriniu maišikliu. Likusius miltus įminkyti rankomis. Tešlą iškočioti ant riebalais i..

Recepto vertinimas: 5

Citrininis vyniotinis

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su 4 šaukštais vandens. Po truputį plakant suberti cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su varške ir razinomis

Sluoksniuotą tešlą iškočioti (jei naudojate šaldytą, prieš tai atšildyti) ir padalyti į 16 kvadratų. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir juo aptepti tešlos lakštų kraštus. Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, tryniu, krakmolu bei razino..

Recepto vertinimas: 5

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su slyvomis

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti į 10 kvadratų. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir išplakti. Juo aptepti tešlos lakštų kraštus. Slyvų tyrę arba uogienę sumaišyti su romu bei kapotais migdolais. Į kiekvieno tešlos..

Recepto vertinimas: 3

BRAŠKIŲ TORTAS SU JOGURTINIU KREMU

Iš miltų, trynio, cukraus, druskos, migdolų ir sviesto suminkyti tešlą. Suformuoti iš jos kamuoliuką ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Po to tortinę ištepti sviestu ir jos dugną aplipdyti trapia tešla, ją subadyti šakute. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200 C laipsnių ir kepti 10 mi..

Recepto vertinimas: 0

Putėsiai

Dzema ar uogiene pertriname per sieteli. I pertrinta mase suberiame cukru, idedame vanilinio cukraus ir citrinos rugsties. I verdanti vandeni maisydami suberiame manu kruopas. Be perstojo maisydami, verdame ant silpnos ugnies 10 minuciu.I isvirtus manus maisydami po truputi supilame paruosta saldzia..

Recepto vertinimas: 0

Veršiena su špinatais

Versiena ir prieskonines darzoves sudedame i puoda. Iberiame druskos, pipiru ir uzpilame vandens. Uzverdame ir tuomet su tuo paciu skysciu toliau kepame orkaiteje. Jei reikia, nuolat ipilame vandens. Tuo metu paruosiame spinatus. Juos pakepame su sviestu, idedame grietines, iberiame miltu ir ipilame..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas

Kiausinio baltyma atskirti nuo trynio. Trynius isplakti su cukrumi, idedame grietine, vanilini cukru, gerai ismaisome, idedame isplaktus baltymus ir ismaisome. Kepimo miltelius sumaisome su miltais ir dedame i mase (po viena stikline). Viska ismaisome, ipilame alieju ir supjaustytus obuolius. Forma ..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: trynio