8 rezultatų ieškant "tamsiai"

Vaflinės širdutės

š „Malsenos“ miltinio mišinio blyneliams galima iškepti puikaus vanilės skonio vaflines širdutes. Tešlą paruoškite, kaip parašyta ant blynelių mišinio pakelio. Gerai įkaitinkite vaflinę. Patepkite šepetėliu riebalais abi vaflinės puses. Vafliai kepami kelias minutes, kol tampa tam..

Recepto vertinimas: 2

"Grybai" iš bulvių

Labai kruopščiai išplauti bulves šepetuku [gal net nenaudojamu dantų šepetuku]. Į puodą įpilti vandens ir pasudyti. Palaukti kol vanduo užvirs. Sudėti bulves ir virti iki tol kol bulvės pasidarys minkštos. Tada vandenį nupilti, o bulves atšaldyti. Dabar pats linksmiausias momentas. D..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų ir morkų žalieji ikrai

Parenkami jauni, su dar neprinokusiomis sėklomis tamsiai violetiniai baklažanai. Nupjaunami vaiskočiai su dalimi vaisiaus, išilgai perpjaunami į keturias dalis ir truputį pasūdomi. Iš gerai nuaugusių mėsingų paprikų iškrapštomos sėklos, ankštys perpjaunamos išilgai per pusę. Nusku..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų padažas

Riebalus ar sviestą ištirpinti, juose pakepinti kapotą svogūną, kol pasidarys tamsiai geltonas, suberti miltus ir dar pakepinti, kol miltai pagels. Tada maišant pamažu supilti skystį ir keletą minučių pavirinti. Pagamintą padažą pasūdyti, pridėti grietinės, pjaustytų svogūnų lai..

Recepto vertinimas: 0

Braškių uogienė

Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta. Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną ..

Recepto vertinimas: 2

Malaizijietiškas medaus pyragas (Lauros)

Cukrų išlydykite iki karamelės ant vidutinio karštumo skylės. Tada supilkite vandenį ir išmaišykite iki krislų dingimo. Sudėkite į puodą sviestą ir, jį išlydę, sirupą atvėsinkite. Išsukite kiaušinius ir į juos supilkite kondensuotą pieną. Suplakite. Nugesinkite sodą ir ..

Recepto vertinimas: 3

Tradiciniai afganiški porų koldūnai

Porus nulupkite, supjaustykite 1,5-2 cm dydžio gabaliukais, 25-30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite, išspauskite tamsiai žalias sultis. Didelėje keptuvėje pašildykite aliejų ir ant stiprios ugnies pakepinkite porus. Pasūdykite, išspauskite, kai jie patamsėja; ki..

Recepto vertinimas: 0

ISPANŲ PADAŽAS (MADEROS)

Sviesta islydome, jame pakepiname miltus iki tamsiai auksines spalvos, nuolat maisydamos, kad nesusidarytu gumuleliu. Vyno ipilame pries nukeldamos nuo ugnies, kad neisynyktu aromatas. Padaza patiekiame su liezuviu, tamsios mesos patiekalais...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: tamsiai