25 rezultatų ieškant "talpos"

Žiediniai kopūstai su pomidorų padažu

Nedidelę žiedinio kopūsto galvą suskirstykite žiedynėliais. Patroškinkite garuose arba pakepinkite mikrobangų krosnelėje, kol daržovės suminkštės. Prikaistuvyje pakaitinkite šaukštą aliejaus. Įberkite pusę šaukštelio maltų pipirų, šaukštelį itališkojo žolelių mišinio ir..

Recepto vertinimas: 0

Graikiška kava

5 šaukšteliai tirpios kavos ir 3 šaukšteliai cukraus, užpilam šiek tiek vandens ir išmaišom, kad gautusi košė. Imam aukštą 0.33l talpos stiklinę,pridedam ledukų iki viršaus,užpilam 1/2 vandens ir 1/2 likusios vietos grietinėlės.Pilam košę į stiklinę, pabarstom šokolad..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušininis apkepas su karamelės padažu

Paruoškite karamelę : įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tirpintu sviestu ištepkite aštuonias pusės stiklnės talpos ir karščiui atsparias formeles. Vidutinio didumo prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį. Maišydami ant vidutinio karštumo viryklės kaitinkite tol, kol cukrus i..

Recepto vertinimas: 1

Braškių likeris

Į 1 l talpos stiklainį sluoksniais dedame braškes ir cukrų, užpilame degtine, įmetame gvazdikėlius.1 parą laikome kambario temperatūroje ir 2 paras šaltai. Likerį galima patiekti su smulkiai supjaustytomis braškėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių uogienė

Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Krabai (krevetės) drebučiuose

1/4l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1/4l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų. Nupjaukite kiaušinių galus, kad m..

Recepto vertinimas: 0

Bananų pyragas (Aldonos)

1. Kiaušinį ir cukrų išplakti (mikseriu). Sutrinti bananus ir įmaišyti į išplaktą masę. Sviestą ištirpinti ir ataušinus sudėti taip pat į ruošiamą masę. Grietinėlę taip pat supilti į ruošiamą pyragą. 2. Sumaišyti sausus ingredientus: miltus, vanilinį cukrų, kepimo mi..

Recepto vertinimas: 3

Kalėdinis ledų tortas

Migdolus, citriną, razinas ir vynuoges sudedame į vidutinio dydžio puodą, supilame romą ir gerai sumaišome. Uždengiame folija ir laikome per naktį. 2l. talpos kekso formą atšaldome šaldiklyje. 1 kg vanilinių ledų truputį atitirpiname, įmaišome brendi ir cukruotas uogas. Šiuo m..

Recepto vertinimas: 0

POMIDORAI SU AGRASTAIS IR SERBENTAIS

Pomidorus sudedame i triju litru talpos stiklainius ir uzpilame verdanciu vandeniu, po 2-3 minuciu nupilame. Serbentus ir agrastus subadome, suberiame i stiklainius (2 stiklines uogu 31 stiklainiui), tris kartus uzpilame verdanciu tirpalu ir sandariai uzdarome...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių kompotas

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas. Isvirti sirupa, juo uzpilti uogas. Pasterizuoti 80 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 3 l - 25-30 min...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių kompotas II (greitas)

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas Isvirti sirupa ir juo uzpilti i stiklainius subertas uogas. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir palaikyti 5-7 min. Sirupa atsargiai nukosti, pakartotinai uzvirinti ir vel uzpi..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės šaltanosiams

Uogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarveti. Vandeniui nuvarvejus, melynes supilti i emaliuota inda sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyti nelabai karstoje orkaiteje arba per nakti kambario temperaturoje.Cukrui istirpus, uogas sudeti i paruostus pasterizacijai stiklainiu..

Recepto vertinimas: 1

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių džemas su nedideliu cukraus kiekiu

Svarias melynes suberti i emaliuota inda, uzpilti cukrumi ir ant silpnos ugnies virti 20 min. Karsta dzema supilti i svarius stiklainius ir sterilizuoti 0,5 l talpos stiklainius 10 min., 1 l talpos - 15 min. Uzdaryti metaliniais dangteliais...

Recepto vertinimas: 0

Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Perrinktas melynes labai gerai nuplauti tekancio vandens srove. Paskutini karta perplauti saltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekejus, uogas mediniu saukstu lengvai sutraiskyti, kad pasizeistu tik odele. Tai lengviau padaryti traiskant nedidelemis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyj..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir svarainių tyrė su česnakais

Cukinijas nulupti, pasalinti seklas su jas gaubianciu minkstimu, supjaustyti stambiais kubeliais ir, ipylus nedideli kieki vandens, pasutinti. Tuomet pertrinti per kiaurasamti, sumaisyti su svarainiu tyre, sudeti sumaltus kvapiuosius pipirus, smulkiai supjaustytus krapus, sukapota cesnaka, pasudyti ..

Recepto vertinimas: 0

Pasterizuoti rauginti patisonai

Raugintus patisonus nuplauti pasudytu vandeniu (1 l vandens, 20 g druskos) ir sudeti i stiklainius, i kuriu dugna ideta svieziu prieskoniu (krienus ir cesnakus galima deti tuos pacius, kurie buvo vartojami raugiant patisonus).Suryma, kuriame rugo patisonai, uzvirinti ir uzpilti ant patisonu. Po 6-12..

Recepto vertinimas: 0

Parauginti saldžiarūgščiai patisonai

Jaunus 3-5 cm skersmens patisonus nuplauti, sudeti i inda sluoksniuojant su prieskoniais. Saltame vandenyje istirpinti druska ir cukru, uzpilti ant patisonu ir paslegti. Laikyti kambario temperaturoje, kol pavirsiuje atsiras putu, o surymas pasidarys drumzlinas. Tuomet patisonus perdeti i paruostus ..

Recepto vertinimas: 5

Aktinidijų kompotas

Paruosti vos pradejusias minksteti aktinidijas ir sudeti i stiklainius. Is vandens, cukraus ir citrinu rugsties isvirti sirupa ir karsta uzpilti ant uogu. Pasterizuoti 80-85 C temperaturoje 0,5 l talpos stiklainius 10-12 min. Sandariai uzdaryti...

Recepto vertinimas: 0

Aštrios marinuotos bulvinės saulėgrąžos

Bulviniu saulegrazu sakniagumbius 2-3 min. plikyti verdanciame vandenyje. Tuomet atvesinti saltame vandenyje, nulupti, supjaustyti griezineliais, sudeti i stiklainius, uzpilti karstu marinatu, paruostu is recepte nurodytu produktu. Stiklainius kaitinti verdanciame vandenyje: 1 l talpos - 15 min., 0..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės saulėgrąžos spanguolių sultyse

Nuvalytus bulviniu saulegrazu sakniagumbius supjaustyti gabaliukais, uzpilti vandeniu, spanguoliu sultimis, pasaldinti ir uzvirinti. Tuomet supilstyti i svarius stiklainius ir kaitinti 85 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 0,5 l talpos - 12 min. Sandariai uzdarius, stiklainius apversti ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinių saulėgrąžų, morkų, baklažanų ikrai

Baklazanus nulupti, supjaustyti kubeliais, apkepti su aliejumi ir sudeti i troskintuva. Svogunus supjaustyti nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuoti burokine trintuve ir apkepti su aliejumi. Paruostas darzoves sumaisyti su baklazanais, sudeti burokine trintuve sutarkuotas bulvines saulegrazas, pa..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovės su svarainiais

Moliugus, agurocius ir cukinijas nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir blansiruoti pasudytame vandenyje. Agurkus blansiruoti neluptus.Agurkus ir mazus agurocius bei mazas cukinijas marinuoti nepjaustytus, o moliugus bei stambius agurocius ir cukinijas pjaustyti stambiais kubeliais.Is..

Recepto vertinimas: 0

TRINTOS MĖLYNĖS SU JUODAISIAIS SERBENTAIS

Perrinktas ir nuplautas uogas pakaitinti uzdengtame puode (melynes ir serbentus atskirai), kol issiskirs sultis. Tada pertrinti per sieteli. Abi gautas tyres sumaisyti, suberti cukru ir maisant kaitinti iki 80 laipsniu ir iskart supilstyti i stiklainiukus. Sterilizuoti verdanciame vandenyje (0,5 l t..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: talpos