25 rezultatų ieškant "talpos"

Įdaryta cukinija

2 cukinijas perpjauti taip, kad būtų galima šaukštu išskobti jų vidų. Tunus, kiaušinį ir pusę reikiamo sūrio kiekio susmulkinti, pabarstyti druska, pipirais, muskatu ir viską išmaišyti. Į 1,8 l talpos puodą sudėti cukinijas,uždengti dangčiu ir virti 10-12 min. (energija 2/3). Į ..

Recepto vertinimas: 0

Keptos vištų kulšelės su daržovėmis

Kulšeles įtrinti prieskoniais ir palikti 1 val. Po to jas nusausinti popieriniu rankšluosčiu, apvolioti miltuose, plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę (energija 2/3), įpilti 1-2 valg. šaukštus aliejaus ir neuždengus apkepti iš abiejų pusių, kol par..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai aliejuje

Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens. Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 m..

Recepto vertinimas: 0

Braškių koktelis

Braškes nuplauti, pašalinti žiedkočius ir joms kiek apdžiuvus mikseriu ar mediniu šaukštu sutrinti, sudėti cukrų ir maišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Supilstyti į gerai išplautus ir iškaitintus pusės litro talpos stiklainius, uždaryti išvirintais karštais polietileno dangteli..

Recepto vertinimas: 0

Žiediniai kopūstai su pomidorų padažu

Nedidelę žiedinio kopūsto galvą suskirstykite žiedynėliais. Patroškinkite garuose arba pakepinkite mikrobangų krosnelėje, kol daržovės suminkštės. Prikaistuvyje pakaitinkite šaukštą aliejaus. Įberkite pusę šaukštelio maltų pipirų, šaukštelį itališkojo žolelių mišinio ir..

Recepto vertinimas: 0

Lęšių ir fermentinio sūrio apkepas

Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja. Sudedame smulkiai sukapotą morką, saliero stiebą, nuplautus lęšius, sukapotą česnaką, įberiame pipirų, pasūdome, supilame vandenį, užviriname, po to sumažiname ugnį ir apie 20 min. troš..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis pudingas su uogomis

1. Uogas nuplauname, nusausiname ir lygių sluoksniu suberiame į 600ml talpos kepimo formą. Keletą paliekame papuošti. 2. Dideliame dubenyje išsukame sviestą su 50g cukraus. Įmaišome citrinos žievelę ir pamažu, sukdami įmaišome likusį cukrų, miltus, kiaušinių trynius ir pieną..

Recepto vertinimas: 0

Kapučino želė

1. Įpylę į puodą ketvirtadalį kavos, brinkiname želatiną. Paskui įpilame dar ketvirtadalį kavos ir suberiame cukrų. Palengva kaitiname, nuolat maišydami, kol želatina visškai ištirpsta. 2. Puodą nukaičiame ir paliekame atvėsti. Likusią kavą sumaišome su likeriu. Perpilame ..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviškas midus

Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2kg medaus, padaugintos mielės, ištirpyta citrinos rūgštis, susmulkintos ir surištos į marlę kadagio uogos, išmaišoma ir supilama į didesnį (20—25l. talpos) butelį. Butelis sandariai užkemšamas išvirintu kamščiu su skyle, į kurią..

Recepto vertinimas: 0

DEŠRELIŲ APKEPAS

Nulupkite sakniavaisius ir supjaustykite 0,5 cm dydzio gabaleliais. Kiekviena darzoviu rusi virkite atskirai, bet tame paciame vandenyje. Supjaustykite pora ziedeliais, o desra - kubeliais. Ikaitinkite keptuveje alieju ir pakepinkite pora bei sakniavaisius. Istepkite 1,5 l talpos skarda aliejumi ir ..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI POMIDORAI SU GARSTYČIOMIS

Vandeni uzvirti, sudeti druska, cukru ir ipilti acto. Lauro lapus, kvapniuosius pipirus ir garstyciu zirnelius sudeti ant dugno, o likusia vieta uzpildyti nuplautais pomidorais. Pomidorus uzpilti karstu marinatu. Pasterizuoti 85 laipsniu temp. apie 25 min...

Recepto vertinimas: 3

VYŠNIŲ KOMPOTAS

Vysnias nuplauti ir sudeti i stiklainius. I karsta vandeni suberus cukru, isvirti sirupa ir ji uzpilti ant vysniu. Kaitinti 85oC temperaturoje 1 l talpos stiklainius 20-25 minutes...

Recepto vertinimas: 2

Mėlynių kompotas II (greitas)

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas Isvirti sirupa ir juo uzpilti i stiklainius subertas uogas. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir palaikyti 5-7 min. Sirupa atsargiai nukosti, pakartotinai uzvirinti ir vel uzpi..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės šaltanosiams

Uogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarveti. Vandeniui nuvarvejus, melynes supilti i emaliuota inda sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyti nelabai karstoje orkaiteje arba per nakti kambario temperaturoje.Cukrui istirpus, uogas sudeti i paruostus pasterizacijai stiklainiu..

Recepto vertinimas: 1

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių džemas su nedideliu cukraus kiekiu

Svarias melynes suberti i emaliuota inda, uzpilti cukrumi ir ant silpnos ugnies virti 20 min. Karsta dzema supilti i svarius stiklainius ir sterilizuoti 0,5 l talpos stiklainius 10 min., 1 l talpos - 15 min. Uzdaryti metaliniais dangteliais...

Recepto vertinimas: 0

Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Perrinktas melynes labai gerai nuplauti tekancio vandens srove. Paskutini karta perplauti saltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekejus, uogas mediniu saukstu lengvai sutraiskyti, kad pasizeistu tik odele. Tai lengviau padaryti traiskant nedidelemis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyj..

Recepto vertinimas: 0

Sterilizuoti brokoliai sūryme

Ziedynus isskirstyti, ziedstiebius, nulupus sukietejusia odele, supjaustyti 1,5-2 cm gabaliukais. Ziedynus plikyti 90-95C temperaturos pasudytame vandenyje 2-3 min., ziedstiebius - 4-5 min., paskui atvesinti saltu vandeniu. Isgriebus gerai nuvarvinti ir sudeti i stiklainius. Litre karsto nuoviro ist..

Recepto vertinimas: 3

Marinuoti brokoliai

Brokolius, isskirstytus nedideliais ziedynais, 2-3 min. plikyti karstame (90-95C) pasudytame vandenyje. Nuplikius tuoj pat atvesinti saltu vandeniu. Is nuoviro ir prieskoniu isvirti marinata. Brokolius sudeti i stiklainius ir uzpilti marinatu. Pasterizuoti 95 C temperaturoje 0,5 l talpos stiklainius..

Recepto vertinimas: 5

Aštrios marinuotos bulvinės saulėgrąžos

Bulviniu saulegrazu sakniagumbius 2-3 min. plikyti verdanciame vandenyje. Tuomet atvesinti saltame vandenyje, nulupti, supjaustyti griezineliais, sudeti i stiklainius, uzpilti karstu marinatu, paruostu is recepte nurodytu produktu. Stiklainius kaitinti verdanciame vandenyje: 1 l talpos - 15 min., 0..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės saulėgrąžos spanguolių sultyse

Nuvalytus bulviniu saulegrazu sakniagumbius supjaustyti gabaliukais, uzpilti vandeniu, spanguoliu sultimis, pasaldinti ir uzvirinti. Tuomet supilstyti i svarius stiklainius ir kaitinti 85 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 0,5 l talpos - 12 min. Sandariai uzdarius, stiklainius apversti ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinių saulėgrąžų, morkų, baklažanų ikrai

Baklazanus nulupti, supjaustyti kubeliais, apkepti su aliejumi ir sudeti i troskintuva. Svogunus supjaustyti nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuoti burokine trintuve ir apkepti su aliejumi. Paruostas darzoves sumaisyti su baklazanais, sudeti burokine trintuve sutarkuotas bulvines saulegrazas, pa..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovės su svarainiais

Moliugus, agurocius ir cukinijas nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir blansiruoti pasudytame vandenyje. Agurkus blansiruoti neluptus.Agurkus ir mazus agurocius bei mazas cukinijas marinuoti nepjaustytus, o moliugus bei stambius agurocius ir cukinijas pjaustyti stambiais kubeliais.Is..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų kompotas II

Paruostas ir apibarstytas cukrumi sedulas sudeti i litro talpos stiklaini, uzpilti jas saltu vandeniu bei uzdengti dangteliu. Pasterizuoti (sterilizuoti) kaip I budu gaminama kompota...

Recepto vertinimas: 0

Natūralios kriaušės savo sultyse

Prinokusias kietas kriauses nulupti, supjaustyti gabaleliais ir talpiai sudeti i stiklainius iki kaklelio pradzios. Padaryti sirupa is cukraus ir citrinu rugsties. Sterilizuoti verdanciame vandenyje(0,5 l talpos stiklainius -15min.,1l -20-25 min., (violeta)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: talpos