25 rezultatų ieškant "talpos"

Baklažanai aliejuje

Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens. Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 m..

Recepto vertinimas: 0

Braškių koktelis

Braškes nuplauti, pašalinti žiedkočius ir joms kiek apdžiuvus mikseriu ar mediniu šaukštu sutrinti, sudėti cukrų ir maišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Supilstyti į gerai išplautus ir iškaitintus pusės litro talpos stiklainius, uždaryti išvirintais karštais polietileno dangteli..

Recepto vertinimas: 0

Žiediniai kopūstai su pomidorų padažu

Nedidelę žiedinio kopūsto galvą suskirstykite žiedynėliais. Patroškinkite garuose arba pakepinkite mikrobangų krosnelėje, kol daržovės suminkštės. Prikaistuvyje pakaitinkite šaukštą aliejaus. Įberkite pusę šaukštelio maltų pipirų, šaukštelį itališkojo žolelių mišinio ir..

Recepto vertinimas: 0

Graikiška kava

5 šaukšteliai tirpios kavos ir 3 šaukšteliai cukraus, užpilam šiek tiek vandens ir išmaišom, kad gautusi košė. Imam aukštą 0.33l talpos stiklinę,pridedam ledukų iki viršaus,užpilam 1/2 vandens ir 1/2 likusios vietos grietinėlės.Pilam košę į stiklinę, pabarstom šokolad..

Recepto vertinimas: 0

Kapučino želė

1. Įpylę į puodą ketvirtadalį kavos, brinkiname želatiną. Paskui įpilame dar ketvirtadalį kavos ir suberiame cukrų. Palengva kaitiname, nuolat maišydami, kol želatina visškai ištirpsta. 2. Puodą nukaičiame ir paliekame atvėsti. Likusią kavą sumaišome su likeriu. Perpilame ..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviškas midus

Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2kg medaus, padaugintos mielės, ištirpyta citrinos rūgštis, susmulkintos ir surištos į marlę kadagio uogos, išmaišoma ir supilama į didesnį (20—25l. talpos) butelį. Butelis sandariai užkemšamas išvirintu kamščiu su skyle, į kurią..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

VYŠNIŲ KOMPOTAS

Vysnias nuplauti ir sudeti i stiklainius. I karsta vandeni suberus cukru, isvirti sirupa ir ji uzpilti ant vysniu. Kaitinti 85oC temperaturoje 1 l talpos stiklainius 20-25 minutes...

Recepto vertinimas: 2

MARINUOTI AGURKAI

Svogunus supjaustyti ir is marinatui skirtu produktu isvirti marinata. Atvesinti. Kriena ir morka nuvalyti, stambiai supjaustyti ir sudeti i stiklainius. Nuvalytas cesnako skilteles ir krapus sudeti i stiklainius. Agurkus gerai nuplauti ir talpiai sudeti i stiklainiukus. Marinata uzpilti ant agurku ..

Recepto vertinimas: 3

POMIDORAI SU AGRASTAIS IR SERBENTAIS

Pomidorus sudedame i triju litru talpos stiklainius ir uzpilame verdanciu vandeniu, po 2-3 minuciu nupilame. Serbentus ir agrastus subadome, suberiame i stiklainius (2 stiklines uogu 31 stiklainiui), tris kartus uzpilame verdanciu tirpalu ir sandariai uzdarome...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių kompotas II (greitas)

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas Isvirti sirupa ir juo uzpilti i stiklainius subertas uogas. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir palaikyti 5-7 min. Sirupa atsargiai nukosti, pakartotinai uzvirinti ir vel uzpi..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės šaltanosiams

Uogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarveti. Vandeniui nuvarvejus, melynes supilti i emaliuota inda sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyti nelabai karstoje orkaiteje arba per nakti kambario temperaturoje.Cukrui istirpus, uogas sudeti i paruostus pasterizacijai stiklainiu..

Recepto vertinimas: 1

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių džemas su nedideliu cukraus kiekiu

Svarias melynes suberti i emaliuota inda, uzpilti cukrumi ir ant silpnos ugnies virti 20 min. Karsta dzema supilti i svarius stiklainius ir sterilizuoti 0,5 l talpos stiklainius 10 min., 1 l talpos - 15 min. Uzdaryti metaliniais dangteliais...

Recepto vertinimas: 0

Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Perrinktas melynes labai gerai nuplauti tekancio vandens srove. Paskutini karta perplauti saltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekejus, uogas mediniu saukstu lengvai sutraiskyti, kad pasizeistu tik odele. Tai lengviau padaryti traiskant nedidelemis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyj..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti brokoliai

Brokolius, isskirstytus nedideliais ziedynais, 2-3 min. plikyti karstame (90-95C) pasudytame vandenyje. Nuplikius tuoj pat atvesinti saltu vandeniu. Is nuoviro ir prieskoniu isvirti marinata. Brokolius sudeti i stiklainius ir uzpilti marinatu. Pasterizuoti 95 C temperaturoje 0,5 l talpos stiklainius..

Recepto vertinimas: 5

Marinuoti brokolių žiedstiebiai

Brokoliu ziedstiebius, nulupus sukietejusia odele, supjaustyti 2-3 cm ilgio gabaliukais ir plikyti verdanciame pasudytame vandenyje 4-5 min. Brokoliu nuovire isvirti marinata. Nuplikytus ziedstiebius sudeti i stiklainius, uzpilti marinatu ir pasterizuoti 95C temperaturoje 0,5 l talpos stiklainius 30..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir svarainių tyrė su česnakais

Cukinijas nulupti, pasalinti seklas su jas gaubianciu minkstimu, supjaustyti stambiais kubeliais ir, ipylus nedideli kieki vandens, pasutinti. Tuomet pertrinti per kiaurasamti, sumaisyti su svarainiu tyre, sudeti sumaltus kvapiuosius pipirus, smulkiai supjaustytus krapus, sukapota cesnaka, pasudyti ..

Recepto vertinimas: 0

Aštrios marinuotos bulvinės saulėgrąžos

Bulviniu saulegrazu sakniagumbius 2-3 min. plikyti verdanciame vandenyje. Tuomet atvesinti saltame vandenyje, nulupti, supjaustyti griezineliais, sudeti i stiklainius, uzpilti karstu marinatu, paruostu is recepte nurodytu produktu. Stiklainius kaitinti verdanciame vandenyje: 1 l talpos - 15 min., 0..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės saulėgrąžos spanguolių sultyse

Nuvalytus bulviniu saulegrazu sakniagumbius supjaustyti gabaliukais, uzpilti vandeniu, spanguoliu sultimis, pasaldinti ir uzvirinti. Tuomet supilstyti i svarius stiklainius ir kaitinti 85 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 0,5 l talpos - 12 min. Sandariai uzdarius, stiklainius apversti ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinių saulėgrąžų, morkų, baklažanų ikrai

Baklazanus nulupti, supjaustyti kubeliais, apkepti su aliejumi ir sudeti i troskintuva. Svogunus supjaustyti nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuoti burokine trintuve ir apkepti su aliejumi. Paruostas darzoves sumaisyti su baklazanais, sudeti burokine trintuve sutarkuotas bulvines saulegrazas, pa..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovės su svarainiais

Moliugus, agurocius ir cukinijas nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir blansiruoti pasudytame vandenyje. Agurkus blansiruoti neluptus.Agurkus ir mazus agurocius bei mazas cukinijas marinuoti nepjaustytus, o moliugus bei stambius agurocius ir cukinijas pjaustyti stambiais kubeliais.Is..

Recepto vertinimas: 0

Natūralios kriaušės savo sultyse

Prinokusias kietas kriauses nulupti, supjaustyti gabaleliais ir talpiai sudeti i stiklainius iki kaklelio pradzios. Padaryti sirupa is cukraus ir citrinu rugsties. Sterilizuoti verdanciame vandenyje(0,5 l talpos stiklainius -15min.,1l -20-25 min., (violeta)..

Recepto vertinimas: 0

Uzbekiškas plovas II

I dideli, mazdaug 5 l talpos, aukstais krastais puoda ipilame alieju ir ikaitiname. I ikaitusi alieju sudedame 3 x 3 cm gabaliukais supjaustyta kiauliena arba su kaulais sukarpyta vistiena. Verdame aliejuje, kol apkeps. Tada i puoda sudedame susmulkintus svogunus, siaudeliais sutarkuotas morkas, ibe..

Recepto vertinimas: 4

TRINTOS MĖLYNĖS SU JUODAISIAIS SERBENTAIS

Perrinktas ir nuplautas uogas pakaitinti uzdengtame puode (melynes ir serbentus atskirai), kol issiskirs sultis. Tada pertrinti per sieteli. Abi gautas tyres sumaisyti, suberti cukru ir maisant kaitinti iki 80 laipsniu ir iskart supilstyti i stiklainiukus. Sterilizuoti verdanciame vandenyje (0,5 l t..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: talpos