25 rezultatų ieškant "storai"

Grybų ir troškintų kopūstų apkepas

Į riebalais pateptą formą sudėti grybus, ant jų kopūstus ir supjaustytus raugintus agurkus. Svogūną arba porą ir miltus apkepinti riebaluose, įpilti pieno, pavirinti ir pasūdyti. Šiuo tirštu padažu užpilti į formą sudėtus produktus. Pabarstyti tarkuotu sūriu ir kepti, kol viršus..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių lazdelės su sūriu

Miltai supilami ant lentos, dedamas sutrupintas margarinas ir sutrintos bulvės, pabarstoma druska ir greit suminkoma tešla. Iškočiota tešla supjaustoma siauromis juostelėmis, aptepama kiaušiniu ir, storai užbarsčius tarkuotu sūriu, kepama orkaitėje. Lazdelės duodamos prie vyna, ar patie..

Recepto vertinimas: 0

Sumuštinukai su grybais

Duonos riekes aptepti sviestu. Grybus smulkiai sukapoti, pridėti grietinės ir smulkinto svogūno, smulkinto obuolio ir kiaušinio. Viską išmaišyti ir storai užtepti ant duonos su sviestu. Duonos riekes perpjauti pusiau ar supjaustyti trikampėliais. Papuošti žalumynais. Jei sumuštinių nep..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka su apelsinu

Išvalytos lydekos vidus užpildomas apelsinų ketvirtėliais, dideliu kiekiu tirpinto sviesto ir susmulkintais žalumynais. Galima pagal skonį įdėti česnako. Iš išorės žuvis storai aptepama sviestu ir suvyniojama į storą aliuminio foliją. Žuvį reikia pavartyti ir kepti grilyje ant ..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su morkomis

Baltos duonos arba ragaišio riekeles apkepiname iš abiejų pusių.Juostelėmis supjaustytos morkos patroškinamos svieste ir nedideliame vandens kiekyje, įdedama miltų ir pieno, pagardinama druska ir tarkuotu muškato riešutu.Troškintos morkos storai uždedamos ant duonos, ant viršaus - kaub..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su varške ir riešutais

Ragaišis arba sausainiai storai aptepami varške (neprispaudžiant!) ir apibarstoma grūstais riešutais.Graikiškus riešutus galima dėti sveikus. ..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su medumi ir riešutais

1 būdas.Sviestas išsukamas, sudedamas medus ir dalis kapotų riešutų.Masė storai tepama ant pagrindo.Sumuštiniai papuošiami likusiais riešutais. 2 būdas.Sausainiai, padžiovinta balta duona arba ragaišis aptepami sviestu, ant viršaus užtepama susicukravusio medaus (skystas nutekės) ir ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai sumuštiniai

Šokoladinis sviestas (arba paprastas sviestas su cukrumi ir kakava) išsukamas, supilamas šiltas pienas ir storai aptemapas ragaišis, balta duona arba sausainiai, ant viršaus uždedamas plonytis obuolio griežinėlis, ant jo - pusė arbatinio šaukštelio varškės arba plaktos grietinėlės ir..

Recepto vertinimas: 0

Karšti varškės sumuštiniai

Duona aptempama sviestu, varškė sumaišoma su išplaktu kiaušiniu, pagardinama druska ir kmynais. Masė storai tepama ant duonos, viršus pabarstomas kmynais. Kepama karštoje orkaitėje, kol sumuštiniai paskrunda. ..

Recepto vertinimas: 2

Sūdyti agurkai

Dideli, gali būti net pageltę, agurkai nulupami, perpjaunami išilgai į 4 dalis ir pašalinamos sėklos. Skiltelės sudedamos į indą, pabarstant druska ir prieskoniais (krapais, garstyčių grūdeliais). Vidutinio dydžio arba maži agurkai sūdomi nepjaustyti. Viskas storai apibarstoma druska..

Recepto vertinimas: 0

Avokado suteptinis

Avokadą sumaigyti šakute, sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu, pridėti druskos ir prieskonių. Storai aptepti duonos riekeles, jas prieš tai paskrudinus tosterinėje. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinienė su bulvėmis

Kiaušiniai išplakami su druska. Nuskustos, nuplautos bulvės sutarkuojamos, sukrečiamos į kiaušinius, supilamas pienas ir išmaišoma. Emaliuotas dubenėlis ar apkepo indas storai ištepamas sviestu, supilama kiaušinienė ir kepama orkaitėje ar krosnyje. Dzūkų valgis. ..

Recepto vertinimas: 4

Kiaušinienė, virta garuose

Kiaušiniai išplakami su druska ir krakmolu, supilamas pienas ir išmaišoma. Emaliuotas dubuo storai ištepamas sviestu, supilami išplakti kiaušiniai, dedama ant puodo su verdančiu vandeniu ir sandariai uždengiama. Verdant nemaišoma. Taip kiaušinienę verda dzūkai. ..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiški džiūvėsėliai

Tešla gaminama kaip pagerintam mieliniam pyragui, tik nededama riebalų. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas 2 cm storio paplotis ir stikline išspaudžiami skrituliukai. Pastarieji po 2 sudedami vienas ant kito, prieš tai storai patepus minkštais riebalais. Kai pakyla, kepama 25—30 min. I..

Recepto vertinimas: 0

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Keptas kalakutas

Kalakuto galva ir kojos nupjaunamos, iš išorės ir iš vidaus nušluostomas. Vidus ištrinamas druska su kmynais, o viršus tik su druska. Taip paruoštas paukštis laikomas per naktį. Kitą dieną vidus iššluostomas, pridedamas slyvų ir užsiuvamas. Šlaunelių galai surišami. Ant..

Recepto vertinimas: 2

Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į rieb..

Recepto vertinimas: 5

Slovakiški riešutiniai piršteliai

Iš miltų, pieno, kiaušinio, mielių, margarino, druskos bei cukraus užminkykite tešlą ir palikite, kad pakiltų. Iškočiokite ploną lakštą ir, išpjaustę trikampėlius, aptepkite lydytu margarinu. Riešutus susmulkinkite ir apskrudinkite sausoje keptuvėje. Paskui ištrinkite su van..

Recepto vertinimas: 3

Užkandinis tortas (Jūratės)

1. Paruošti mielinę tešlą. Mieles, užpylus trupučiu pieno, išmaišyti. Įberti truputį miltų ir pastatyti šiltai, kad tūris padidėtų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pieną, paruoštas mieles, ištirpiną sviestą bei kitus priedus ir minkyti, kol tešla nebelips pri..

Recepto vertinimas: 0

Medumi teptas viščiukas su ožkos sūriu

Įkaitinkite grilį arba orkaitę. Aštriu peiliu perpjaukite vištienos krūtinėlę išilgai, kad mėsa išsiskleistų. Į vidų įdėkite ožkos sūrio, vieną čiobrelio šakelę, vėl suskleiskite ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Krūtinėlę dėkite į kepimo skardą, aptepkite me..

Recepto vertinimas: 0

Trapus pyragas su braškėmis

Sumaišyti miltus, sviestą supjaustytą gabalėliais, kiaušinį, kepimo miltelius, cukrų bei druską ir suminkyti į vienalytę masę. Ją įvynioti į plėvelę ir mažiausiai 1 val. laikyti šaltai. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos ..

Recepto vertinimas: 3

Slyvų pyragas

Slyvas nuplauti, nusausinti ir išimti kauliukus. Sviestą kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei migdolais ir suberti į masę. 24 cm skersmens apvalią pyrago formą ištepti marga..

Recepto vertinimas: 5

Bandelės su avietėmis bei vaniliniu padažu

Mieles ištirpinti 85 ml drungno pieno, suberti 100 g miltų bei 30 g cukraus ir viską sumaišyti iki vientisos masės. Uždengti ir 1 val. laikyti šiltoje vietoje. Tuomet suberti likusius miltus, įmušti 2 kiaušinius, dėti papildomus 3 trynius, įpilti 60 ml pieno ir suminkyti vientisą teš..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis kepalėlis

Miltus suberti į puodą ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Jame iš šiek tiek miltų, mielių, 3 valg. š. cukraus ir 200 ml drungno pieno paruošti įmaišalą. Jį pabarstyti miltais ir uždengus palaikyti 20 min., kad pakiltų. Į indą su įmaišalu ir miltais suberti likusį c..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: storai