14 rezultatų ieškant "stiklainio"

Aštrūs rauginti agurkai

Užpilui vienam litrui vandens reikės šaukšto su kaupu druskos. Į trijų litrų stiklainio dugną dedame krapo žiedyną, dešimt vynuogių lapų (jie duos rūgšties), keletą skiltelių česnako, juodųjų serbentų lapų ir keturis čili pipiriukus (geriau šviežius, bet tinka ir džiovint..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti agurkai žiemai

Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus. Paimkite 1,5 litro šalto vandens ir jame ištirpinkite druską su cukrumi ir supilkite į stiklainį su agurkais. Stiklai..

Recepto vertinimas: 1

"Babilono" pyragas

Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, sukapoti su margarinu, suberti cukrų, sudėti trynius, grietinę. Užminkyti pakankamai kietą tešlą. Iškočioti į dvi dalis, sudėti į kepimo skardas, patepti džemu, o ant viršaus supilti išplaktus su dviem šaukštais cukraus baltymus. Apiberti..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies salotos

Žuvį nuvalyti, išvirti pasūdytame vandenyje. Kruopščiai išrinkti kaulus, supjaustyti smulkiais kubeliais. Pupeles ir žirnelius nusunkti, išmaišyti su žuvimi. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais, sudėti į žuvies masę. Suberti druską, pipirus, sudėti maj..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovių salotos (Jurgos)

Susmulkintus kopūstus, agurkus, morkas sumaišome dubenyje, sudedame į 1 litro stiklainius, užpildydami ¾ stiklainio. Į likusią ¼ stiklainio pridedame supjaustytų pomidorų. Užpilame išvirtu ir atvėsintu marinatu. Stiklainius kaitiname 15 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Paprikose marinuoti agurkai (Renatos)

Paprikas nuplauti, nupjauti dalį su kotu ir išimti sėklas. Agurkus nuplauti, po vieną įkišti į papriką ir dėti į paruoštą stiklainį. Į tarpus pridėti skustų šviežių morkų. Užpilti verdančiu vandeniu. Tuo metu paruošti marinatą iš nurodytų ingredientų. Nupilti vandenį i..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI

Pabandykite i atskirus stiklainius prideti ivairiu prieskoniu. Pavyzdziui, i viena stiklaini galite imesti aitriosios paprikos, i kita - estragono, i trecia iberkite baziliku. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus uzpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandeni nupilame, nupj..

Recepto vertinimas: 0

RAUDONŲJŲ SERBENTŲ IR AVIEČIŲ TYRĖ

Serbentus ir avietes sumaigome, suberiame cukru (150 g cukraus 1 kg uogu). Ispilstome i paruostus stiklainius (paliekame 1 cm iki stiklainio virsaus), uzdengiame ir pasterizuojame: puses litro stiklainius - 20, litro -25 minutes...

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTOS DARŽOVIŲ SALOTOS

Morkas paviriname ir supjaustome siaudeliais, svogunus - plonais griezineliais, obuolius nulupame ir supjaustome skiltelemis. Saldziasias paprikas supjaustome siaudeliais, kopustus - smulkiai. I darzoves suberiame druska ir gerai ismaisome. Ant stiklainio dugno dedame po 1-2 lauru lapus, iberiame 1-..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI KOPŪSTAI

Kopustus susmulkiname, sudedame i emaliuota inda, iberiame druskos (20 g druskos 1 kg kopustu), gerai ismaisome ir palaikome 2 valandas. I stiklainio dugna idedame pipira, gvazdikeli, idedame lauru lapa, sudedame kopustus ir uzpilame karstu marinatu. Stiklainius pasterizuojame: puses litro -20 min.,..

Recepto vertinimas: 1

MARINUOTI KOPŪSTAI SU BUROKĖLIAIS

Kopustus susmulkiname. Burokelius sutarkuojame burokine tarka, cesnaka supjaustome kubeliais. Burokelius sumaisome su cesnaku ir padaliname i dvi dalis. Viena dali burokeliu dedame i stiklainio dugna, tada dedame smulkintus kopustus, ant virsaus - likusius burokelius. Uzpilame karstu marinatu, uzden..

Recepto vertinimas: 4

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Trešnės savo sultyse be cukraus

Tresnes nuplauti, isimti kauliukus, labai talpiai (truputi paslegiant) sudeti i paruostus stiklainius ir pasterizuoti 85 C temperaturoje 0,5 I talpos stiklainius 25 min., 11-30 min. Jei stiklainiai buvo prideti nepakankamai talpiai ir po kaitinimo tresniu turis gerokai sumazejo, stiklainio turini ga..

Recepto vertinimas: 0

Bulgariškas marinuotų agurkų receptas

I stiklainio dugna sudeti morkas, svogunus, pipirus, cukru, druska, supilti acta, prikimsti agurku ir viska uzpilti verdanciu vandeniu. Sterilizuoti 10 min, uzsukti metaliniais dangteliais. (Rasa)..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: stiklainio