Įdaryti Stambulo baklažanai


Patiekalo šalis: Turkija
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
250 g baklažanų, svogūnas,
2 pomidorai,
3 šaukštai aliejaus,
40 g morkų,
40 g salierų,
40 g paprikos,
skiltelė česnako,
ryšelis petražolių,
čiobrelių,
žiupsnelis pipirų,
druskos.
Gaminimas:
Baklažanus perpjauname išilgai per pusę, išpjauname minkštimą, kad liktų pusės centimetro storio iki odelės. Kitas daržoves panardiname į šaltą pasūdytą vandenį. Morką ir salierą apverdame ir supjaustome mažais kubeliais. Papriką nulupame ir išvalome, smulkiai supjaustome, apkepiname ir sumaišome su morkų ir salierų mišiniu. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname alyvų aliejuje. Sudedame daržoves, gabalėliais supjaustytą pomidorą, susmulkintas petražoles ir čiobrelius, sugrūstą česnaką, pasūdome, pagardiname pipirais. Viską išmaišome ir šiek tiek pakepiname. Minkštimą, išimtą iš kiekvienos baklažano puselės, smulkiai supjaustome ir sudedame į apkepintas daržoves. Į baklažanų puseles dedame daržovių faršo. Įdarytus baklažanus sudedame į aliejumi pateptą skardą, ant kiekvienos puselės uždedame po skiltelę pomidoro. Kepame orkaitėje 15-20 minučių. Tiekiame šaltus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!