17 rezultatų ieškant "spirito"

Platelių dešra

Mėsą supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir palaikyti 2-3 dienas. Po to ją sumalti, dėti prieskonius, cukrų, spiritą ir gerai išminkyti. Sukimšus masę į žarnas palaikyti parą, po to išrūkyti: iš pradžių apie 2 dienas šaltais dūmais, o paskui 2 dienas - karštais. Dešras galima i..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų uogienė moliūge

Nulupkite moliūgą ir išimkite sėklas. Supjaustykite jį 3 cm storio juostelėmis. Sudėkite visus pirmajam nuovirui skirtus ingredientus į ir gerai išmaišykite. Užpilkite jį ant supjaustyto moliūgo ir palaikykite parą šaltoje vietoje. Prieš patiekdami nuvarvinkite nuovirą. Pagaminkite..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų sumuštinis

Gerai nuplaukite agurkus. Supjaustykite juos griežinėliais ir sudėkite į puodelį ar stiklainį. Iš nurodytų kitų ingredientų pagaminkite nuovirą, tada į jį suberkite agurkų griežinėlius. Prieš patiekdami leiskite pastovėti mažiausiai savaitę. Laikykite šaltoje vietoje. Šaltinis..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinių punšas

Tryniai išsukami su cukrumi, dalimis supilama grietinėlė, spiritas ir plakama, kol gaunama vientisa masė. Paduodant supilstoma į atšaldytas stiklines. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Sulynė

Sula supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedama po 2—3 nuplautas razinas, griežinėlį citrinos (sėklos išimamos), įpilama spirito ir buteliai sandariai uždaromi. Laikoma šaltoje patalpoje. Po 6—7 savaičių tinka gerti. ..

Recepto vertinimas: 0

Šventinės spurgos

Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudži..

Recepto vertinimas: 3

Žagarėliai

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais,..

Recepto vertinimas: 4

Paprasti žagarėliai

Sviestą kapoti su miltais, įpilti acto arba spirito ir tiek grietinės, kad tešla būtų kieta (kaip makaronams). Tešlą įdėti į puodą ir mediniu grūstuvu gerai išmušti. 2 val. palaikyti šaldymo kameroje arba 12 val. - šaldytuve. Tešlą iškočioti plonu sluoksniu ir išpjaustyt..

Recepto vertinimas: 3

Studentų spurgos

Trynius įmušti į grietinę, suberti miltus, trupintas mieles, cukrų, įdėti sviestą, užminkyti tešlą ir leisti jai pakilti. Iškočioti, išspausti rutulėlius, uždėti džemo ir suformuoti spurgas. Spurgas palaikyti, kad dar pakiltų. Virkite iš abiejų pusių riebaluose, į kuriuos į..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Fedora"

I etapas: Baltymus standžiai išplakti su cukrumi, suberti išlukštentus ir sumaltus migdolus ar kokosų drožles. Išmaišyti ir supilti į didelę tortinę. II etapas: Sviestą ir margariną ištrinti su tryniais. Iš vandens, cukraus, šokolado ir kakavos išvirti sirupą, atauši..

Recepto vertinimas: 0

SAUSAINIAI " RIEŠUTĖLIAI"

Tesla: sviesta sukapoti, suberti miltus, maltus riesutus, cukraus pudra, viskas kapojama peiliu iki vienalytes mases. Tesla iskociojame ir ant jos isspaudziame skrituliukus, jais islipdyti formeles, primenancias riesuto kevala. Trumpai kepti ikaitintoje orkaiteje. Kremas: visus kremo produktus sutri..

Recepto vertinimas: 0

''KAPARĖLIAI'' IŠ NASTURTŲ SĖKLŲ

Nasturtu seklas kruopsciai perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Vandeni pasudyti, suberti seklas ir virti 10-12 min. Isvirusias nasturtu seklas nuvarvinti ir sudeti i nedidelius stiklainiukus (iki puses). Acta uzvirinti su 1,5 stiklines vandens, cukrumi ir prieskoniais. (vyno acto nereikia skiesti van..

Recepto vertinimas: 4

TRADICINĖ VYŠNIŲ UOGIENĖ

Vysnias nuplauti ir isimti kauliukus. I cukru supilti citrinu sultis ir virti, nuolat surenkant putas, kol prades tirsteti sirupas. Tada sudedame tarkuota citrinos zievele ir vysnias. Verdame ant silpnos ugnies. Kai uzverda nukeliame nuo ugnies ir truputi atvesiname, paskui dar uzverdame du kartus. ..

Recepto vertinimas: 4

Likeris ''Paukščių pienas''

Piena uzvirinti ir atsaldyti. Kiausiniu trynius istrinti su cukrumi, suberti vanilinini cukru. Gauta mase atsargiai sumaisyti su pienu, pamazu supilti spirita arba degtine. Palaikyti viena para. (Kristina)..

Recepto vertinimas: 5

Žemuogių uogienė

Zemuoges perrenkame, sudedame i dubeni (emaliuota arba molini), apslakstome spiritu, pabarstome cukrumi (100 g) ir laikome per nakti vesioje patalpoje. Is 400 g cukraus ir vandens isverdame sirupa. I karsta sirupa suberiame uogas ir uzverdame. Kai uzverda, inda nukeliame nuo virykles, nugraibome put..

Recepto vertinimas: 0

Širšių medus

Kiaušinio trynius ir cukraus pudrą išplakti mikseriu iki vientisos mases. Po to supilti indeli kondensuoto tirštinto pieno ir vėl suplakti mikseriu, ir pilant po truputi spiritą plakti iki vientisos masės. Tai mėgsta merginos, moterys skanu su kava, arbata, galima užpilti ir ant..

Recepto vertinimas: 4

ŠOKOLADINIS LIKERIS

I stiklaini supilti kakavos miltelius, tarkuota sokolada, vanilina ir susmulkintus migdolus. 530 ml spirito praskiesti su 500 ml vandens ir viska supilti i stiklaini. Viska gerai suplakti ir palikti 15 paru pastoveti. Kiekviena diena butina pamaisyti.Po to gerima perkosti ir i ji supilti likusi spir..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: spirito