Grepfrutų suflė (Pamplemousse en soufflé)

Ingridientai:
6 rausvi greipfrutai,
50 g sviesto,
50 g kukurūzų krakmolo,
5 kiaušiniai,
150 g cukraus,
1 tarkuota apelsino žievelė.
Gaminimas
Greipfrutus švariai nuplaukite, nutrinkite šepetėliu. Nupjaukite maždaug trečdalį kiekvieno greipfruto;šaukšteliu išskobkite vidų. Išspauskite sultis, perkoškite per marlę. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite krakmolą. Nukaiskite, supilkite greipfrutų sultis. Maišant virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Tada suberkite cukrų, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę.

Masė turi būti tiršta ir vientisa. Jei reikia, įpilkite truputį vandens. Sudėkite iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus. Masę supilkite į greipfrutų žieveles ir išdėliokite jas ant skardos. Kepkite 20-25 minutes vidutinio karštumo orkaitėje. Tiekite tuojau pat.

Pastaba. Šį desertą galima daryti ir iš apelsinų. Tada reikia įdėti tarkuotą greipfruto žievelę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!