Pyragaičiai su varške ir slyvomis

Ingridientai:
250 g miltų,
70 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
125 ml šilto vandens,
šaukštelis aliejaus.

Įdarui:

500 g vengrinių slyvų,
400 g liesos varškės,
150 g cukraus,
3 kiaušiniai,
pakelis vanilinio cukraus,
30 g sviesto,
15 g smulkintų nesūdytų pistacijų,
pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
100 g biskvitinių sausainių.
Gaminimas
Iš miltų, sviesto, druskos ir vandens užminkyti tešlą. Iš jos suformuoti rutulį, patepti aliejumi, dubenyje uždengti rankšluosčiu ir palikti valandai.

Slyvas nuplauti, perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Varškę ištrinti su cukrumi, kiaušiniais, vaniliniu cukrumi, sviestu, pistacijomis ir tarkuota citrinos žievele. Atsargiai įmaišyti susmulkintus sausainius.

Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti keturkampiais gabalėliais. Į kiekvieno vidurį dėti varškės įdaro, pjaustytu slyvų ir suformuoti keturkampes skareles. Pyragaičius sudėti į riebalais pateptą kepimo skardą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!