25 rezultatų ieškant "skardoje"

Tortas "Kalėdinė eglutė"

Išsukti sviestą, į sviestą įmušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. š. persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai, suberti van. cukrų, užminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 2 - 3 val., kad sustingtu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dy..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto šlaunelės(krūtinėlė ) kepti su obuoliais ir slyvomis savo sultyse

• Kalakutieną nuplaunam ir pernakt (ar visą parą) palaikome gerokai parūgštintame vandenyje(geriausiai –citrinos rūgštimi). • Nusausintą mėsą šiek tiek pamušame, be gailesčio įtriname paukštienos prieskoniais (gali būti ir su cinamonu) , kambario temperatūroje palaikom bent 3 va..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis su mėsa

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu vandeniu, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Riebalais išteptoje skardoje sluoksniuojamos paruoštos bu..

Recepto vertinimas: 3

Raganos kepsnys

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 5

Angliškos pikniko bandelės (muffins)

Įkaitinkite orkaitę iki 200ŗ. Ištepkite sviestu specialią skardą angliškoms bandelėms kepti (12 bandelių) arba ant kepimo skardos sudėkite 12 formelių. Į dubenį sudėkite sausus ingredientus ir išmaišykite. Po to sudėkite kumpį, sūrį ir porus, įmuškite kiaušinius, supilkite pi..

Recepto vertinimas: 0

Mielinės tešlos vyniotinis su aguonomis

Tešla užmaišoma ir užminkoma kaip pagerintam pyragui. Aguonos gerai nuplaunamos ir išbrinkinamos karštame vandenyje, paskui vanduo nusunkiamas, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos molinėje čerpėje. Riešutai nuplikomi ir, nulupus luobelę, smulkiai sukapojami. Apelsinų cukrinuka..

Recepto vertinimas: 5

Bandelės

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui, tik truputį kietesnė. Varškė gerai ištrinama, sudedami su cukrumi ištrinti tryniai, suberiamas vanilinis cukrus ir gerai išmaišoma. Aguonos nuplaunamos, išbrinkinamos karštame vandenyje, nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos. Sviestas ..

Recepto vertinimas: 5

Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui. Varškė gerai ištrinama su sviestu, mušama po vieną kiaušinį, dalimis beriamas cukrus ir gerai ištrinama, kad būtų vientisa masė, tada suberiamas vanilinis cukrus, nuplautos razinos ir miltai. Kai užminkyta tešla pakyla, iškočiojamas ..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiškas tortas

Miltai, supjaustytas atšaldytas sviestas ir druska kapojama ant stalo, pamažu pilant grietinę, kol nelieka sausų miltų. Tešla suspaudžiama į 3 gabalus ir atšaldoma. Paskui iškočiojami 3 papločiai, iškepami vandeniu suvilgytoje skardoje ir ten pat atšaldomi. Kremui sviestas gerai ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės bandelės

Bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, supilamas rūgusis pienas, įberiama stiklinė miltų ir per naktį laikoma šiltai. Kitą dieną subėriami likę miltai, pasūdoma, suminkoma, padaromos bandelės ir kepamos krosnyje ar orkaitėje riebalais išteptoje skardoje. Valgoma su spirgučiais ir g..

Recepto vertinimas: 0

Minkštas ir purus pyragas

Miltus persijoti į dubenį. Iš mielių, pusės kiekio pieno, žiupsnelio cukraus ir trupučio miltų užmaišyti raugą. Laukti kol pakils 30min. Orkaitę iš anksto įkaitinti iki 210 laipsnių. Po to į tešlos raugą sudėti miltus, likusį pieną, 80g cukraus, 100g ištirpinto sviesto, 1 kia..

Recepto vertinimas: 5

Paprikų užkandis

Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius. Paruoškite įdarą: brokolius 5 min. patroškinkite grietinėlėje. Išgriebusi nuvarvinkite ir pertrinkite per sietelį, (muškite kiaušinius, suberkite sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais ir išplakite elektrin..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su slyvomis

Į persijotus miltus suberkite tarkuotą citrinos žievelę, sviestą ir kapokite, kol miltai sušoks. Suberkite cukraus pudrą, įdėkite trynį, įpilkite du šaukštelius šalto vandens ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniojusi į foliją, pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Par..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su vynuogėmis

Margariną ant medinės lentelės sukapokite su miltais bei cukraus pudra. Sudėkite grietinę, greitai suminkykite tešlą ir porai valandų padėkite į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą rankomis tolygiai paskirstykite pailgoje kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje. Kepkite 15-20 minu..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis žiedas su šokoladiniu padažu

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 23 cm skersmens apskritą formą. Į didelį dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druskos. Įmaišykite cukrų. Elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą, p..

Recepto vertinimas: 2

Šokoladinis vyniotinis

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 35 cm skersmens vyniotinio formą. Išklokite kepimo popieriumi. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Nukelkite nuo ugnies. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių tryni..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis varškės kremas su amareto likeriu

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 25 cm skersmens atidaromą formą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite migdolinių sausainių trupinius, migdolus ir sviestą. Apibarstykite jais formos dugną ir šonus. Kepkite 8-10 minučių, kol lengvai apru..

Recepto vertinimas: 0

Baltojo šokolado pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 23 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje sumaišykite sviestą, šokoladą, rudąjį cukrų, pieną ir kukurūzų sirupą ir kaitinkite virš mažos ugnies iki vientisos masės. Neužvirinkite. Padėk..

Recepto vertinimas: 3

Šokoladiniai biskvitiniai sausainiai (Ryčio)

Sutarkuokite marcipanų masę. Išsukite masę su cukrumi ir kiaušinių baltymais. Gautą tešlą šaukštu išdėliokite ant kepimo skardoje patiesto sviestinio popieriaus. Išlyginkite sausainių paviršių. Palaikykite 30 minučių kambario temperatūroje. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175..

Recepto vertinimas: 5

Tešla su aliejumi ir varške

Varškę padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis. Ją iki vientisos masės išsukti su aliejumi, cukrumi, tryniu, citrinos žievele ir druska. Įmaišyti pusę su kepimo milteliais sumaišytų ir persijotų miltų. Likusius miltus įminkyti rankomis. Tešlą dėti į riebalais išteptą form..

Recepto vertinimas: 0

Kepenėlėmis įdarytos vištų šlaunelės

Nuo slauneliu nulupame oda, bet jos neatskiriame nuo kaulo, nuimame mesa, kauliuka nukerpame, 4-5 cm paliekame. Vistiena sumalame su gerai isplautomis ir piene ismirkytomis vistu kepenelemis, piene ismirkytu batonu ir apkeptu keptuveje su aliejumi svogunu. I mase imusame kiausini, idedame dziuvesiu,..

Recepto vertinimas: 0

VUŠČIUKAS SU MELIONU IR VERMUTU

Visciuka pamarinuojame su prieskoniais ir patepame sviestu. Cesnaka sumaisome su petrazolemis ir sudedame i visciuko vidu. Kepame orkaiteje 50 min. Iskepusi laikome siltai. Nugriebiame skardoje susidariusius riebalus, sultini perkosiame ir uzviriname. Sudedame miltus, atskiestus grietinele ir vermut..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTŲ KRŪTINĖLĖS SU PRIESKONIAIS

Susmulkinkite cesnakus ir svogunus, sumaisykite juos su 2 saukstais aliejaus ir Santa Maria vistienos prieskoniais su geltonuoju kariu. Dali misinio palikite salotu padazui. Paruostu misiniu gerai itrinkite vistu krutineles ir kepkite jas skardoje, isklotoje folija. Kol vistiena kepa, galima paruost..

Recepto vertinimas: 0

Kavos pyragas

Sviesta istriname su cukrumi ir maisydami dedame po viena kiausini. Miltus dubenelyje sumaisome su kepimo milteliais, gvazdikeliais, cinamonu, persijojame. I sviesto ir kiausiniu mase dalimis dedame miltu, pilame kavos, gerai ismaisome. Tada sudedame dziovintus susmulkintus vaisius, sutarkuotąa žz..

Recepto vertinimas: 0

Plikyta riestė su varškės kremu

•Paruošiame plikytą tešlą. Iš jos su konditeriniu maišeliu formuojame Tieste taip, kad viena išspausta tešlos juostelė susiliestų su kita. Viršų pabarstome migdolų plokštelėmis ir iškepame orkaitėje 220° C temperatūroje sviestu pateptoje skardoje. Iškepusią riestę perpjauname..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: skardoje