25 rezultatų ieškant "skardoje"

Austrės su lašinukais

Nuo lašinukų nupjauti odą ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Citrinas nuplikyti karštu vandeniu, nusausinti ir supjaustyti skiltelėmis. Atvertas austres išdėlioti skardoje. Į kiekvieną įdeti po 3–4 juosteles lašinukų. Uždėti šiek tiek sviesto, užpilti po šlakelį Vorčesteršyr..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kalakutas su spanguolių uogiene ir bulvėmis

Paruošto kalakuto išorę ir vidų įtrinti druska ir palikti 2 valandoms. Suspausti krūtinkaulį, kad krūtinėlė taptų platesnė. Į kepimo skardoje įkaitintus riebalus dėti sviestu apteptą kalakutą, įpilti stiklinę vandens ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti kalakutą 2-3 valand..

Recepto vertinimas: 4

Keksas su vaisiais ir sėlenomis

Norint paruošti kekso tešlą, į pakelio turinį reikia įpilti vandens ir aliejaus. Ruošdami tešlą keksui, įpilkite šiek tiek daugiau vandens arba aliejaus, kad tešla nebūtų per daug tiršta. Suberkite razinas, abrikosus, obuolius, sėlenas ir išmaišykite. Tešlą supilkite į paruošt..

Recepto vertinimas: 0

Imbieriniai sausainiai

Sviestą išsukti iki purumo. Dėti kiaušinį ir prieskonius. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkyti tešlą ir nakčiai padėti į šaldytuvą. Iškočioti labai plonai ir supjaustyti kvadratėliais. Kepti neilgai ( greitai dega), sviestu išteptoje skardoje. ..

Recepto vertinimas: 4

Lazdelės su kmynais

Ištrinti sviestą, trynį ir grietinę. Pagal skonį įdėti druskos, įmaišyti kmynus ir persijotus miltus. Viską išminkyti ir per naktį palaikyti šaldytuve. kitą dieną tešlą iškočioti, supjaustyti lazdelėmis, patepti išplaktu baltymu ir sudėti ant riebaluotos skardos. kepti karšto..

Recepto vertinimas: 0

Antis, įdaryta makaronais

Išdarinėtą antį gerai įtrinti druska, maltais pipirais bei smulkiai supjaustytu svogūnu. Makaronus išvirti ir nuvarvinti. Iš išmirkytų slyvų išimti kauliukus, sumaišyti su makaronais, gabaliukais supjaustytomis morkomis, užpilti ištirpintu sviestu ir viską atsargiai išmaišyti. Ši..

Recepto vertinimas: 0

Menkės kukulaičiai

Virta menkė, nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpdytas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje ar skardoje. Prie..

Recepto vertinimas: 4

Skanumėlis

sviestą, druską ir vandienį užvirinti berti miltus ir sukti tol kol puode atšoks nuo jo šonų, puodas turi buti aliuminis prie kitokio prisvils. Nuėmus nuo ugnies ataušinti ir deti po 1 kiaušinį, sukti kol gerai išsimaišys ir paliks vientisa masė. Mase sudėti į konditerinį švirkšt..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui, tik truputį kietesnė. Varškė gerai ištrinama, sudedami su cukrumi ištrinti tryniai, suberiamas vanilinis cukrus ir gerai išmaišoma. Aguonos nuplaunamos, išbrinkinamos karštame vandenyje, nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos. Sviestas ..

Recepto vertinimas: 5

Biskvitinis - kokosinis pyragas

Baltymus išplakti su cukrumi, sudėti trynius ir plakant suberti miltus, krakmolą, išmaišytą su kepimo milteliais bei vandeniu. Tešlą supilti į skardą ir iškepti biskvitą. Baltymus kokosų tešlai išplakti, suberti cukrų, drožles ir iškepti tokios pačios formos skardoje. Iš pieno,..

Recepto vertinimas: 5

Lazanija su grybais

Pagaminkite tešlą, kai ši kiek pastovės, ją plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratinėmis juostelėmis. Pagaminkite bešamelio padažą, nuplaukite grybus ir perpjaukite juos per pusę. Pakepinkite grybus svieste, pridėkite smulkiai supjaustyto česnako, druskos. Kai grybai siek tiek ..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas kalakutas

Kalakutą gerai nuplauti, išdžiovinti ir įtrinti druska. Kepenis nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir truputį apkepinti svieste su druska, pipirais bei sutrintu lauro lapeliu. Apkepintas kepenis sumalti mėsamale, sumaišyti su piene išmirkyta duona ir vėl sumalti. Į gautą masę prid..

Recepto vertinimas: 3

"Rojaus" pyragas

Baltymus atskirkite nuo trynių. Du baltymus išplakite iki standumo. Kitus galite užšaldyti šaldymo kameroje ir prireikus iš jų gaminti kitokius desertus. Visus trynius sukite su cukrumi, kol masė taps puri. Apelsiną nuplaukite ir nutarkuokite geltonąjį žievės sluoksnį. Sviestą..

Recepto vertinimas: 0

Orinukai su kavos kremu

Kiaušinių baltymus rankiniu plakikliu beriant po šaukštą cukraus pudros išplakti iki standžių putų. Baltymų masės imti šaukštu ir sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje formuoti nedidelius sausainius. Kepti iki 100°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol sausainiai išdž..

Recepto vertinimas: 0

Kokosiniai orinukai

Kiaušinių baltymus su puse kiekio cukraus ir žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Likusį cukrų išmaišyti su kokosų drožlėmis, vaniliniu cukrumi ir atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus. Baltymų masę sukrėsti į konditerinį švirkštą ir sviestiniu popieriumi ..

Recepto vertinimas: 0

Apetitiški maltinukai (Ramunės)

Duoną supjaustykite kubeliais ir išmirkykite piene. Svogūną ir česnaką nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saulėgrąžas paskrudinkite keptuvėje. Svogūną ir česnaką apkepinkite su 2 šaukštais aliejaus. Duoną nuspaudę sumaišykite su faršu, svogūnu, česnaku ir kiaušiniu, įberki..

Recepto vertinimas: 0

Paprikų vyniotiniai su tunu ir ančiuviais(Ramunės)

Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Paprikas patepti aliejumi ir kepti skardoje apie 40 minučių, kartais pavartant. Dar karštas sudėti į polietileno maišelį ir sandariai uždaryti. Ataušinti ir nulupti odelę. Paprikas supjaustyti išilgai juostelėmis į 4 dalis. Nusausinti popieriniu rankš..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis varškės kremas su amareto likeriu

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 25 cm skersmens atidaromą formą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite migdolinių sausainių trupinius, migdolus ir sviestą. Apibarstykite jais formos dugną ir šonus. Kepkite 8-10 minučių, kol lengvai apru..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai biskvitiniai sausainiai (Ryčio)

Sutarkuokite marcipanų masę. Išsukite masę su cukrumi ir kiaušinių baltymais. Gautą tešlą šaukštu išdėliokite ant kepimo skardoje patiesto sviestinio popieriaus. Išlyginkite sausainių paviršių. Palaikykite 30 minučių kambario temperatūroje. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175..

Recepto vertinimas: 5

Tešla su aliejumi ir varške

Varškę padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis. Ją iki vientisos masės išsukti su aliejumi, cukrumi, tryniu, citrinos žievele ir druska. Įmaišyti pusę su kepimo milteliais sumaišytų ir persijotų miltų. Likusius miltus įminkyti rankomis. Tešlą dėti į riebalais išteptą form..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių apkepas su svogūnais

Sviestu ištepkite kepimo formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Bulves ir svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kiekvieną pabarstykite druska ir pipirais ir išdėliokite sluoksniais kepimo skardoje. Pieną sumaišykite su sultiniu, užpilkite ant bulvių..

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU MĖSA

Nuskustos bulves sutarkuojamos, nusunkiamos, uzplikomos verdanciu vandeniu, suberiami miltai, imusami kiausiniai, suberiami kapoti svogunai, mairunas, pasudoma ir gerai ismaisoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Riebalais isteptoje skardoje sluoksniuojamos paruostos bulves ir apkepi..

Recepto vertinimas: 3

Vištiena su riešutų ''patalėliais''

Vistiena sumaisome su razinomis, grietinele, tryniu ir kiausinio plakiniu, dziuveseliais ir paskaniname prieskoniais. Aliejumi pateptoje skardoje formuojame pailga kepsni, aptepame aliejumi, ipilame 1 stikline pasudyto vandens ir kepame 45 min. 220 C temperaturos orkaiteje. ''Pataleliams'' suplakame..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai ''Apsimetėliai''

Sviesta issukame su cukrumi. Imaisome kiausinius, sutarkuota sokolada, razinas, vanilini cukru ir su prieskoniais bei kepimo milteliais sumaisytus miltus. Kepame sviestiniu popieriumi isklotoje dideleje skardoje apie 25 min. Iskepusi laksta atvesiname ir supjaustome gabaleliais. Juos aptepame su pie..

Recepto vertinimas: 0

Trijų rūšių mėsos ''zuikis'' su perlinėmis kruop.

Dubenyje sumaisome mesa, kruopas, kiausiniu plakini, dziuveselius, krakmola ir svieste pakepintus svoguno kubelius. Gauta mase paskaniname druska ir prieskoniais.Aliejumi pateptoje skardoje formuojame ''zuiki''. Ji patepame aliejumi. I skarda ipilame 1 stikline pasudyto vandens ir kepame 220 C tempe..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: skardoje