25 rezultatų ieškant "sirupu"

Citrininis padažas

Porus isvalyti, nupjauti lapus, o baltaja dali smulkiai supjaustome. Bulves apskutamos ir taip pat smulkiai supjaustomos. Keptuveje islydyti sviesta ir jame pakepinti porus. Puode uzvirti 1 l vandens ir i verdanti vandeni supilti pakepintus porus, sudeti bulves, pasudyti ir virti, kol suminkstes bul..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių pudingas

Vyšnias suberti į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi ir užvirti. Sutrintus sausainiukus pakepinti ant sviesto ir sudėti į vyšnias. Kai sausainiai prisigers vyšnių viską sudėti į formą ir palaikyti šaltai. Sustingūsį pudingą apversti į lėkštę ir papuošti keliomis uogomis ar apš..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su bananais

2 bananus sutrinti, kitus supjaustyti nedideliais gabalėliais. Pasilikti porą gražių babano riekučių. Kiaušinius suplakti su cukrumi, ištirpintu sviestu, pienu, bananais. Suberti kepimo miltelius, sodą, druską, miltus ir viską vėl gerai išmaišyti. ant aliejaus kepti norimo dydžio bly..

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių uogienė

Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85--90 C) vandenį 2--3 min., kad suminkštėtų odelė. Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5--2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoš..

Recepto vertinimas: 0

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių uogienė

Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį..

Recepto vertinimas: 0

Manų košės apkepas

Išvirti tirštą manų košę. Sviestą ištrinti su cukrumi, tryniais, prieskoniais ir dalimis įmaišyti į dar šiltą košę. Sudėti su trečdaliu cukraus iki standžių putų išplaktus baltymus. Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą ugniai atsparų indą sudėti pusę..

Recepto vertinimas: 4

Manų - apelsinų apkepas

Manų kruopas užpilkite stikline pieno ir pusvalandį pabrinkykite. Maišydama supilkite likusį pieną ir toliau maišydama apie 5 minutes virkite ant silpnos ugnies. Kai košė sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Į atvėsusią košę įmaišykite virš garų su cu..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su obuoliais ir šokoladu (Skirmantės) (foto)

Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą bei pieną ir išmaišyti iki vienalytės masės. Obuolį nulupti ir sutarkuoti. Šokoladą susmulkinti mažais gabaliukais. Įmaišyti į tešlą. Kepti įkaitintoje keptuvėje be riebal..

Recepto vertinimas: 0

Kumpis, keptas su persikais

Virtuviniame kombaine išsukame 400 g persikų su sirupu, cukraus sirupą, garstyčias, cukrų, sojų padažą ir pusę kiekio sidro. Kumpį dedame į kepimo formą. Ant jo užpilame persikų mišinį, įdedame laurų lapelius. Kepame kumpį 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 1 val. 20 minu..

Recepto vertinimas: 0

Elizabetos tortas su vyšniomis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir plakti iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir maltus riešutus. Šį mišinį berti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargi..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su slyvaitėmis

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų kompotas su erškėtrožių žiedlapiais

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val. Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapi..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir varške

Sluoksniuotos tešlos lakštus po vieną sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos ir subadyti šauktus. 20 min. palaikyti ir paskui dėti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol parusvės. Varškę iki vientisos masės išmaišyti su aviečių sirupu, gr..

Recepto vertinimas: 5

Anyžiniai pyragėliai iš Peru (Turones)

Kiaušinio trynius išplakite šakute, supilkite pieną, vandenį, anyžius; palaikykite 15 minučių. Miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su mielėmis ir druska. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Palengva išmaišykite mentele, supilkite trynių ir pieno mišinį. Skardą ištepk..

Recepto vertinimas: 0

Desertinės kriaušės

Kavą sumaišyti su cukrumi ir užvirinti. Įdėti vanilės lazdelės išgremžtą šerdį ir virti dar 5 min. Kriaušes nuplauti, nulupti (kotelius palikti). Kitoje pusėje nei kotelis atpjauti mažą griežinėlį kriaušės, kad galima būtą ją pastatyti, ir atsargiai išimti sėklas. Kriauš..

Recepto vertinimas: 0

DESERTINĖS KRIAUŠĖS

Kava sumaisyti su cukrumi ir uzvirinti. Ideti vaniles gabaleli ir virti dar 5 minutes. Kriauses nuplauti, nulupti, taciau palikti kotelius. Kitoje puseje nei kotelis atpjauti maza griezineli kriauses, kad galimetu ja pastatyti, ir atsargiai isimti seklas. Kriauses pastatyti i puoda, uzpilti kavos si..

Recepto vertinimas: 0

ŠVENTINIS KRIAUŠIŲ IR RYŽIŲ DESERTAS

Ryzius gerai nuplauname saltu vandeniu ir 5 minutes verdame dideliame kiekyje vandens. Nusunkiame. Dideliame puode uzviriname piena, suberiame ryzius, vanilini cukru ir gera ziupsneli druskos. Pusiau pridengiame ir verdame ant mazos ugnies, kol visai susigers pienas (30-35min.). Cukraus pudra suberi..

Recepto vertinimas: 0

APKEPTI LIETINIAI SU OBUOLIAIS

Obuolius supjaustome kubeliais ir kartu su citrinu sultimis, cinamonu ir razinomis patroskiname sultyse, iberiame 1 sauksta cukraus. Is duotu produktu iskepame lietinius. Ant kiekvieno lietinio uzdedame po sauksta obuoliu idaro, suvyniojame ir sudedame i sviestu istepta kepimo skardąa, uzpilame pad..

Recepto vertinimas: 0

Šaldytos trešnės

Tresnes geriausia saldyti uzpylus cukraus sirupu. Atsildzius laisvai supiltas saldytas tresnes, jos tamseja ir netenka prekines isvaizdos. Cukraus sirupui 300 g cukraus istirpinti 0,7 l vandens, iberti 1/2 saukstelio citrinu rugsties arba supilti 3-4 saukstus citrinu sulciu. Tuomet sirupa uzvirti ir..

Recepto vertinimas: 1

Pyragas su agrastais II

Paruosiame mieline tesla. Agrastus nuplauname, nukarpome ''uselius'', sudedame i puoda, uzpilamecukrumi ir pamazu verdame apie 25 min. Atvesiname. Tesla iskociojame, uzdedame agrastus (be skyscio) ir suvyniojame. Paruosta tesla dedame i kepimo forma, pabarstyta miltais, ir kepame orkaiteje apie 1 va..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų uogienė III

Paruosti cukraus sirupa ir virti, kol lasas nutekes nuo saltos lekstes krasto. Sedulas nuplauti, nusausinti, pasalinti kauliukus, uzpilti karstu sirupu ir palikti per nakti. Kita diena greitai uzvirti ir baigti virti ant silpnos ugnies, kol uogos pasidarys permatomos. Ispilstyti karsta i sausus inde..

Recepto vertinimas: 0

Ledo bokštas

Aliejumi patepame forma, i ja pilame paeiliui visus tris sluoksnius, po 20 min. palikdami kiekviena is ju saltai.Pirmam sluoksniui pakeli persiku zele istirpiname 1,5 stiklines verdancio vandens ir pravesus pilame i forma. Sustingdome.Antram sluoksniui zele istirpiname 1 stiklineje verdancio vandens..

Recepto vertinimas: 0

Brendis su vyšniu sirupu

Pilame brendi ir vysniu sirupa i viena mase. Po to ismaisome garstycias su aliejumi (kiekvienam pagal savo skoni) ir sumaisome su brendziu ir vysniu sirupu. Isimetam kelis ledukus. Ir geriam su pasimegaujimu...P.S. (Buna trumpalaikis salutinis poveikis nuo aliejaus, bet pabandyti tikrai verta!!!) (..

Recepto vertinimas: 0

Ledo bokštas

Aliejumi patepame formą, į ją pilame paeiliui visus tris sluoksnius, po 20 min. palikdami kiekvieną iš jų šaltai.Pirmam sluoksniui pakelį persikų želė ištirpiname 1,5 stiklinės verdančio vandens ir pravėsus pilame į formą. Sustingdome.Antram sluoksniui želė ištirpiname 1 stiklin..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sirupu