25 rezultatų ieškant "sirupu"

Uogų kompotas

Į verdantį vandenį supilkite cukrų, užvirinkite, nugriebkite putas. Po to reikia įdėti citrinos rūgštį ir sirupą ataušinti. Paruoštas uogas supilkite į vazelę, užpilkite sirupu ir leiskite pastovėti 30 minučių. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis padažas

Porus isvalyti, nupjauti lapus, o baltaja dali smulkiai supjaustome. Bulves apskutamos ir taip pat smulkiai supjaustomos. Keptuveje islydyti sviesta ir jame pakepinti porus. Puode uzvirti 1 l vandens ir i verdanti vandeni supilti pakepintus porus, sudeti bulves, pasudyti ir virti, kol suminkstes bul..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių pudingas

Vyšnias suberti į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi ir užvirti. Sutrintus sausainiukus pakepinti ant sviesto ir sudėti į vyšnias. Kai sausainiai prisigers vyšnių viską sudėti į formą ir palaikyti šaltai. Sustingūsį pudingą apversti į lėkštę ir papuošti keliomis uogomis ar apš..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių ir šermukšnių uogienė

Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių uogienė

Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85--90 C) vandenį 2--3 min., kad suminkštėtų odelė. Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5--2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoš..

Recepto vertinimas: 0

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

Ant iešmų keptos daržovės

Papriką nuplauname, supjaustome į 4 dalis ir išimame sėklas. Ketvirčius perpjauname skersai per pusę. Nulupame svogūną ir supjaustome į 8 dalis. Cukiniją nuplauname, nuvalome ir supjaustome skersai į 8 dalis. Pomidorus nuplauname, perpjauname į 4 dalis, išimame sėklas ir pašaliname ..

Recepto vertinimas: 0

Manų košės apkepas

Išvirti tirštą manų košę. Sviestą ištrinti su cukrumi, tryniais, prieskoniais ir dalimis įmaišyti į dar šiltą košę. Sudėti su trečdaliu cukraus iki standžių putų išplaktus baltymus. Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą ugniai atsparų indą sudėti pusę..

Recepto vertinimas: 4

Manų - apelsinų apkepas

Manų kruopas užpilkite stikline pieno ir pusvalandį pabrinkykite. Maišydama supilkite likusį pieną ir toliau maišydama apie 5 minutes virkite ant silpnos ugnies. Kai košė sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Į atvėsusią košę įmaišykite virš garų su cu..

Recepto vertinimas: 0

Kumpis, keptas su persikais

Virtuviniame kombaine išsukame 400 g persikų su sirupu, cukraus sirupą, garstyčias, cukrų, sojų padažą ir pusę kiekio sidro. Kumpį dedame į kepimo formą. Ant jo užpilame persikų mišinį, įdedame laurų lapelius. Kepame kumpį 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 1 val. 20 minu..

Recepto vertinimas: 0

Elizabetos tortas su vyšniomis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir plakti iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir maltus riešutus. Šį mišinį berti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargi..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su svarainiais

Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimu..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su slyvaitėmis

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų kompotas su erškėtrožių žiedlapiais

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val. Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapi..

Recepto vertinimas: 0

Anyžiniai pyragėliai iš Peru (Turones)

Kiaušinio trynius išplakite šakute, supilkite pieną, vandenį, anyžius; palaikykite 15 minučių. Miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su mielėmis ir druska. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Palengva išmaišykite mentele, supilkite trynių ir pieno mišinį. Skardą ištepk..

Recepto vertinimas: 0

Desertinės kriaušės

Kavą sumaišyti su cukrumi ir užvirinti. Įdėti vanilės lazdelės išgremžtą šerdį ir virti dar 5 min. Kriaušes nuplauti, nulupti (kotelius palikti). Kitoje pusėje nei kotelis atpjauti mažą griežinėlį kriaušės, kad galima būtą ją pastatyti, ir atsargiai išimti sėklas. Kriauš..

Recepto vertinimas: 0

DESERTINĖS KRIAUŠĖS

Kava sumaisyti su cukrumi ir uzvirinti. Ideti vaniles gabaleli ir virti dar 5 minutes. Kriauses nuplauti, nulupti, taciau palikti kotelius. Kitoje puseje nei kotelis atpjauti maza griezineli kriauses, kad galimetu ja pastatyti, ir atsargiai isimti seklas. Kriauses pastatyti i puoda, uzpilti kavos si..

Recepto vertinimas: 0

MORENGINIS PYRAGAS SU MANGU

Ruosiame pyragaicius: is cukraus ir vandens isvirtu sirupu uzplikome kiausiniu baltymus, plakame, kol atvesta. Konditeriniu svirkstu ant pergamentinio popieriaus formuojame pyragaicius ir dzioviname 50 C temperaturoje orkaiteje 3 valandas.Ruosiame krema: kiausinio trynius isplakame su cukrumi ir mil..

Recepto vertinimas: 4

ŠVENTINIS KRIAUŠIŲ IR RYŽIŲ DESERTAS

Ryzius gerai nuplauname saltu vandeniu ir 5 minutes verdame dideliame kiekyje vandens. Nusunkiame. Dideliame puode uzviriname piena, suberiame ryzius, vanilini cukru ir gera ziupsneli druskos. Pusiau pridengiame ir verdame ant mazos ugnies, kol visai susigers pienas (30-35min.). Cukraus pudra suberi..

Recepto vertinimas: 0

Šaldytos trešnės

Tresnes geriausia saldyti uzpylus cukraus sirupu. Atsildzius laisvai supiltas saldytas tresnes, jos tamseja ir netenka prekines isvaizdos. Cukraus sirupui 300 g cukraus istirpinti 0,7 l vandens, iberti 1/2 saukstelio citrinu rugsties arba supilti 3-4 saukstus citrinu sulciu. Tuomet sirupa uzvirti ir..

Recepto vertinimas: 1

Putinų sultys su minkštimu

Vaisius nuplauti ir 6-9 min. pakaitinti verdanciame vandenyje. Jei vaisius plikysite trumpiau, ju odele bus kieta! Tuomet pertrinti per tinkleli. Tyre (1:1 sumaisyti su cukraus sirupu ir suplakti. Kaitinti iki 60-65 C temperaturos, nuolat maisyti.Karstas sultis supilstyti i stiklainius ir kaitinti 9..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su agrastais II

Paruosiame mieline tesla. Agrastus nuplauname, nukarpome ''uselius'', sudedame i puoda, uzpilamecukrumi ir pamazu verdame apie 25 min. Atvesiname. Tesla iskociojame, uzdedame agrastus (be skyscio) ir suvyniojame. Paruosta tesla dedame i kepimo forma, pabarstyta miltais, ir kepame orkaiteje apie 1 va..

Recepto vertinimas: 0

Ledo bokštas

Aliejumi patepame forma, i ja pilame paeiliui visus tris sluoksnius, po 20 min. palikdami kiekviena is ju saltai.Pirmam sluoksniui pakeli persiku zele istirpiname 1,5 stiklines verdancio vandens ir pravesus pilame i forma. Sustingdome.Antram sluoksniui zele istirpiname 1 stiklineje verdancio vandens..

Recepto vertinimas: 0

Brendis su vyšniu sirupu

Pilame brendi ir vysniu sirupa i viena mase. Po to ismaisome garstycias su aliejumi (kiekvienam pagal savo skoni) ir sumaisome su brendziu ir vysniu sirupu. Isimetam kelis ledukus. Ir geriam su pasimegaujimu...P.S. (Buna trumpalaikis salutinis poveikis nuo aliejaus, bet pabandyti tikrai verta!!!) (..

Recepto vertinimas: 0

Ledo bokštas

Aliejumi patepame formą, į ją pilame paeiliui visus tris sluoksnius, po 20 min. palikdami kiekvieną iš jų šaltai.Pirmam sluoksniui pakelį persikų želė ištirpiname 1,5 stiklinės verdančio vandens ir pravėsus pilame į formą. Sustingdome.Antram sluoksniui želė ištirpiname 1 stiklin..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sirupu