25 rezultatų ieškant "sezamo"

Vegetariški greituliai

Įpilti aliejaus į “kinišką” ar šiaip didelę keptuvę ir įkaitinti. Sudėti grybus, kinišką kopūstą, kaštonus, bambuko ūglius ir kepti 2-3 minutes maišant. Supilti cukrų, sojos padažą ir sezamo aliejų. Nukėlus nuo ugnies, sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Atšaldy..

Recepto vertinimas: 0

Jūrų velnias

Supjaustyti jūros velnio filė smulkiais apie 1,5 cm pločio apskritimais, apvolioti miltuose, po to sezamo sėklose. Nulupti pomidorą ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Salotas nuplauti. Į pašildytą keptuvę dėti šaukštą sviesto ir truputį aliejaus virimui. Įkaitus riebalams, sudėti j..

Recepto vertinimas: 4

Sojos padaže ir citrinų rūgštyje marinuota vištiena

Marinuoti vištieną sojos padažę, citrinų sultyse ir imbiere 30 minučių. Išvirti ryžius kaip nurodyta ant pakuotės. Sušildyti 2 valgomuosius šaukštus sezamo aliejaus keptuvėje iki vidutinės temperatūros ir pradėti kepti vištieną. Iškepus vištieną ir ją išėmus į keptuvę pri..

Recepto vertinimas: 0

Kepta žuvis su sezamo sėklom

Į dubenį supilti miltus, druską ir pipirus. Siame mišinyje pavolioti žuvį. Į negilų dubenį suberti džiūvėsius ir sezamo sėklas. Kitame dubenyje išplakti kiaušinį kartu su pienu.Žuvį ištepti kiaušinio mišiniu, po to vėl pavolioti džiūvėsiuose. Didelėje keptuvėje ant vidut..

Recepto vertinimas: 5

Apkeptos daržovės

Pakaitinkite aliejų rytietiškoje dubenio formos keptuvėje. Minutę pakepkite česnaką su imbieru. Įdėkite į juos svogūnus bei morkas ir kepkite maišydami ant didelės ugnies. Įdėkite pievagrybius, kartu įpilkite austrių padažo ir spaustos citrinos. Viską pakepkite 2 min. Suberkite li..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos muštinukai

Šonkauliukus išverdame. Išimame. Pakepiname svogūnus, pjaustytus šiaudeliais, grybus, įdedame pomidorų pastos. Supilame į sultinį. Kumpį ir dešrą pjaustome kubeliais. Verdame kartu. Pabaigoje įberiame druskos, pipirų. Prieš valgant įdedame grietinės. ..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena su sezamo sėklomis

Sėklas pakepinti keptuvėje, kol įgaus aukso atspalvį. Vištą virti ant silpnos ugnies pasūdytame vandenyje su prieskoniais ir grietine. Mėsą nuimti nuo kaulų ir supjaustyti šiaudeliais ar kubeliais. Salierų lapkočius susmulkinti, truputį pavirti vištienos sultinyje. Išgriebus nuvarvi..

Recepto vertinimas: 0

Kvepianti vištiena melione

Melionus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas. Dėkite į grilį ir kepkite maždaug 20 minučių. Galiausiai pjūvio vietas pabarstykite kiniškais prieskoniais ir sezamo sėklomis. Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sumaišykite po 2 šaukštus chereso, sojos pa..

Recepto vertinimas: 5

Garuose virti baklažanai

1. Perpjaukite baklažanus taip, kad jie tilptų į garintuvą. 2. Sudėkite juos į garintuvą, be lėkštės. Jei įdėsite su lėkšte, baklažanai apačioje nebus gerai išvirę. 3. Virkite baklažanus garuose 15-20 minučių. 4. Susmulkinkite česnaką. 5. Dubenyje sumaišykite sojos pada..

Recepto vertinimas: 3

Ėriena su ryžiais indiškai

Nulupti imbiero šaknį, svogūną ir česnako skiltelę. Imbierą supjaustyti šiaudeliais, svogūną ir česnaką - smulkiais gabalėliais. Sudėjus kmynus ir gvazdikėlius visa tai pakepinti sezamo aliejuje. Sudėti mėsos faršą ir pakepinti. Įmaišyti ryžius ir užpilti 1/2 l sūdyto vande..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto kepsneliai su vyšnių padažu

Kalakuto krūtinėlę supjaustykite, įtrinkite prieskoniais, užpilkite vynu ir pamarinuokite 30-40 minučių. Paskui šiek tiek nusausinkite, apvoliokite sezamo sėklose ir iškepkite. Kepsnelius laikykite šiltai, kol paruošite padažą. Į puodą įpilkite 2-3 stiklines vandens, raudonjį vyn..

Recepto vertinimas: 3

Pikantiška viščiuko sriuba (Ramintos)

Viščiuko krūtinėlę supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais, apibarstyti kukurūzų miltais ir pakepinti sezamo aliejuje. Po to pridėti smulkiai supjaustyto svogūno, pievagrybių, prieskonių ir pjaustyto česnako. Įpilti degtinės, sultinio ir sojos padažo. Citrinos žol..

Recepto vertinimas: 0

Šviežios bulvės su sezamu

Bulves nuplauti, nusausinti ir perpjauti pusiau. Nupjautąja puse padažyti į sezamo sėklas. Sudėti jas į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir aptepti aliejumi. Kepti orkaitėje apie 15-20 min. Patiekti su padažu, sumaišytu iš varškės ir prieskonių. ..

Recepto vertinimas: 2

Salotos su obuoliais, lašinukais ir sezamu

Nedidelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakepinkite lašinukus, kol gražiai apskurs (apie 5 min.). Nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti. Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakepinkite kmynus ir sezamo sėklas, kol jos gražiai pagels ir taps tarsi skaidrios (apie 3 min.). ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta kiauliena su imbieru (Ramunės)

Kiaulieną supjaustykite kubeliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite tarkuotą imbierą, pipirus, sezamo aliejų, citrinų sultis ir svogūną. Mišinį užpilkite ant mėsos ir marinuokite ją 1 valandą. Suverkite kiaulieną ant iešmo ir kiekvieną pusę kepkite 5 minutes. ..

Recepto vertinimas: 0

Aštrus sojos padažas salotoms

Nulupkite imbiero šaknį, supjaustykite griežinėliais, sugrūskite ir supjaustykite kubeliais.Paruoškite aitriąją papriką ir česnaką. Į dubenėlį suberkite cukrų, supilkite actą, sudėkite papriką. Supilkite sojos padažą. Po truputį įplakite žemės riešutų ir sezamo aliej..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su sezamo sėklomis ir daržovėmis

Viščiukų krūtinėlių filė supjaustykite pailgomis juostelėmis, pagardinkite vištienos prieskoniais, sezamų sėklomis ir apkepkite aliejuje. Padėkite šiltai, kad neatauštų. Tuomet paruoškite garnyrą. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite, pakepinkite karštuose riebaluose..

Recepto vertinimas: 0

Bananai tešloje su medaus padažu

Dubenėlyje sumaišome miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Maišydami pamažu supilame vandenį, kiaušinio baltymą ir sezamo aliejų. Bananus nulupame, supjaustome į 8 vienodus gabalėlius. Plokščioje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies be riebalų pakepiname sezamo sėkla..

Recepto vertinimas: 4

ĖRIUKO MĖSA SU RYŽIAIS INDIŠKAI

Nulupti imbiero sakni, svoguna ir cesnako skiltele. Imbiera supjaustyti siaudeliais, svoguna ir cesnaka - smulkiais gabaleliais. Sudejus kmynus ir gvazdikelius visa tai pakepinti sezamo aliejuje. Sudeti mesos farsa ir pakepinti. Imaisyti ryzius ir uzpilti 1/2 l sudyto vandens. Viska sumaisyti, uzden..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovės ant iešmelių

Darzoves nuplauname, morkas supjaustome 0,5 cm storio griezineliais. Darzoves ir grybus vienus po kitu apverdame pasudytame vandenyje. Sudedame i tinkleli, nuvarviname. Darzoves ir grybus marinuojame is aliejaus, "cilio", citrinos zieveles, sulciu ir kario prieskoniu pagamintame marinate apie 2 vai...

Recepto vertinimas: 0

Velykinės bandelės margučiams įdėti

Mieles sumaisome su 1 saukstu cukraus, siltu pienu, 3-4 saukstais miltu. Pakildiname. Tada supilame istirpinta sviesta, iberiame druskos, supilame isplakta kiausini ir sijojame miltus, minkome, pakildiname. Is teslos gabaleliu rankose suvoliojame "virveles", jas susukame po dvi, sulipdome ziedelius,..

Recepto vertinimas: 4

BANANAI MEDUJE

Dubenelyje sumaisome miltus, kukuruzu krakmola ir kepimo miltelius. Maisydami pamazu supilame vandeni, kiausinio baltyma ir sezamo alieju. Bananus nulupame, supjaustome i 8 vienodus gabalelius. Plokscioje keptuveje ant vidutinio karstumo ugnies be riebalu pakepiname sezamo seklas, kol siek tiek paru..

Recepto vertinimas: 0

Šventinė nugarinė

Marinatui skirtas morkas, svoguna ir saliera sutarkuojame siaudeliais, susmulkiname pora, petrazoles, idedame druskos, pipiru, mesos prieskoniu, sudedame i puoda, ipilame alaus ir uzviriname. Atvesiname uzdengtąa ir įi marinataą sudedame nugarinęe. Marinuojame per naktee03;į. IiiiiMeasą išsim..

Recepto vertinimas: 0

Įvairiaspalviai kiaulienos rutuliukai ant iešmo

Susmulkiname svoguna ir apkepame keptuveje su aliejumi. I malta mesa imaisome kiausiniu, sumalta batona, svogunus, pomidoru padazo, paskaniname druska, maltos mesos prieskoniais, gerai isminkome, jeigu reikia, ipilame truputi vandens (mesa turi lipti prie ranku). Atskirai susmulkiname nuplautas razi..

Recepto vertinimas: 0

Įvairiaspalviai kiaulienos rutuliukai ant iešmo

Susmulkiname svogūną ir apkepame keptuvėje su aliejumi.Į maltą mėsą įmaišome kiaušinių, sumaltą batoną, svogūnus, pomidorų padažo, paskaniname druska, maltos mėsos prieskoniais, gerai išminkome, jeigu reikia, įpilame truputį vandens (mėsa turi lipti prie rankų).Atskirai susmulk..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sezamo