16 rezultatų ieškant "sausa"

Įdaryti kiaulienos suktinukai

1. Nuo mėsos nupjauname riebalus. Filė perpjauname pusiau išilgai ir kiekvieną gabalą supjaustome griežinėliais. Jų iš viso turi būti 16. 2. Garstyčias sumaišome su pomidorų padažu, džiūvėsėliais, raudonėliais ir mairūnais, įberiame druskos ir pipirų. Kiaulienos griežinėlius..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su vynuogėmis džemo patale

Vištieną ar kalakutieną nuplaukite ir nusausinkite. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol suminkštės (vieną kartą apverskite). Sudėkite į lėkštes. Neišpilkite riebalų iš keptuvės. Kad mėsa neatauštų, uždenkite. Vynuoges perpjaukite per pusę. Į keptuvę su..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTOS SLYVOS

Slyvas nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir sudėti į stiklainius. Actą sumaišyti su vandeniu, įberti cukraus, gvazdikėlių, cinamono, užvirinti ir atšaldyti. Slyvas užpilti marinatu, uždengti, kaitinti 20-25min. Vietoj acto galima naudoti sausą vyną. ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su žaliąja citrina

Sviestą ištirpdyti. Smulkiai sutrupinti biskvitinius sausainius ir sumaišyti su sviestu. Iškloti šia mase tortinės formos dugną. Želę sumaišyti su 1/4 l. šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų. Varškę sutrinti su žaliosios citrinos sultimis, 80g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Likus..

Recepto vertinimas: 0

Avižiniai sausainiai

Dribsnius suberti į sausą keptuvę ir, visą laiką maišant, kepti, kol pagels. Kai atvės, įmušti trynį, dėti sviestą, cukrų, plaktą baltymą, migdolų aliejų ir išmaišyti. Jei tešla perdaug tiršta, įpilti truputėlį pieno. Rankomis lipdyti rutulėlius ir šaukštu sudėti ant ke..

Recepto vertinimas: 0

Vištų šlaunelės džiovintų vaisių ir jogurto padaže

Vištų šlauneles nuplauname, nuneriame odą ir sudedame į kepimo indą. Suberiame nutarkuotą apelsino žievelę, susmulkintus svogūnus, džiovintas mėtas ir džiovintus nuplautus vaisius, supilame išsunkto apelsino ir citrinų sultis, sausą baltąjį vyną arba obuolių sultis, įberiame m..

Recepto vertinimas: 3

Šlaunelės su vyno padažu

Vištienos šlauneles pabarstykite druska ir pipirais. Morkas supjaustykite. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite "ratukais". Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite ne itin plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Aliejų pakaitinkite su sviestu. Višt..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su česnakais, ančiuviais ir aitriosiomis paprikomis

Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite papriką. Pakepinkite 2-3 minutes, kol česnakas truputį pagels. Nuimkite nuo ugnies ir išimkite česnaką bei čili pipiro gabalėlius. Į keptuvę sudėkite ančiuvius, pakepinkite 5 minutes, sutraiškydami juos šakute. Tuomet..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutiena su Mole poblano padažu (Mole poblano de guajolote)

Kalakutą supjaustykite dalimis. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir stambiai supjaustykite. Daržoves nuplaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite gabaliukais. Taip pat supjaustykite ir salierus. Užvirinkite 3 l vandens su svogūnu, česnakais, morkomis ir salierais. Pasūdykite ir su..

Recepto vertinimas: 0

Žaliųjų citrinų sriuba (Sopa de lima)

Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite. Kalendras nuplaukite. Užvirinkite 1,5 l vandens su 1 česnako skiltele, geltonuoju svogūnu ir kalendromis. Pasūdykite, įdėkite vištienos krūtinėlės filė, uždenkite ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su raudonuoju Mole padažu (Cerdo en mole coloradito)

Aitriąsias paprikas įpjaukite ir, pašalinę sėklas bei pertvarėles, šiek tiek susmulkinkite. Sudėkite į sausą, įkaitintą keptuvę ir apskrudinkite, nuolat maišydami. Atsargiai, kad neprisviltų- iš pradžių aitriosios paprikos skrunda lėtai, o paskui- labai greitai! Aitriosios papri..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos slyvos su cinamono žievele

Slyvas nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir sudėti į stiklainius. Actą sumaišyti su vandeniu, įberti cukraus, gvazdikėlių, cinamono, užvirinti ir atšaldyti. Slyvas užpilti marinatu, uždengti, kaitinti 20-25 min. Vietoj acto galima naudoti sausą vyną. ..

Recepto vertinimas: 0

Spurgos su abrikosų džemu

350 g miltų persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Supilti pieną, įberti šaukštelį cukraus bei šaukštelį miltų ir paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į dubenėlį su miltais ir įmai..

Recepto vertinimas: 5

VIŠTA SU RIEŠUTAIS II

Sumaisome sviesta su medumi, imbieru, kmynais, metu lapeliais, druska ir pipirais. Paruosta vista itrinama siuo misiniu ir palaikoma apie 1 val. Po to perpjaunama isilgai per puse, dedama i riebalais istepta skarda, pridengiama folija ir kepama orkaiteje. Riesutus susmulkiname. Pries baigiant kepti ..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS VYNIOTINIS

Is vistos isimkite kaulus; mesa itrinkite prieskoniais ir palaikykite saltai keleta valandu. Vistienos vidu pabarstykite razinomis, mesa susukite i ritineli, suvyniokite i celofana, suriskite ir kepkite 200-220 laipsniu orkaiteje 1 val. 20 min. I vistienos vyniotini galima deti dziovintu obuoliu, ab..

Recepto vertinimas: 0

Vištų kepenėlių paštetas

Kepenėles pakepinti apvoliojus miltuose, pakepinti svogunūs. Iškeptas kepenėles sumalti mikseriu ar mėsmale, į jas sudėti svogunūs ir sausą buljoną. Viska gerai išmaišyti ir gauta masę sudėti į indelį kad sustingtų. Tikrai labai skanu :) (viktorija)..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: sausa